Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Έστησαν αλυσίδα ζωής στη Θεσσαλονίκη

Παρά τη θλίψη από το θάνατο των δικών τους ανθρώπων, οι συγγενείς ενός 42χρονου και ενός 54χρονου έκαναν το πολυτιμότερο δώρο σε συνανθρώπους τους που το είχαν ανάγκη.

Ο 42χρονος και ο 54χρονος που νοσηλεύονταν, αντίστοιχα, στα νοσοκομεία Σερρών και Καβάλας έχασαν τη μάχη για τη ζωή. Και οι συγγενείς τους αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά τους.

Έτσι βρίσκεται σε εξέλιξη αλυσίδα μεταμοσχεύσεων στη Θεσσαλονίκη.

Με ανακοίνωσή του, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος εξαίρει τη συγκινητική, όπως τονίζει, στάση των συγγενών των δύο δωρητών, “οι οποίοι μέσα στην αμέτρητη οδύνη τους είχαν το μεγαλείο να σκεφθούν τους πάσχοντες συνανθρώπους μας και να δωρίσουν ζωή μέσα από τον θάνατο του προσφιλούς τους”.

Συγχαίρει δε το προσωπικό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των παραπάνω νοσοκομείων, καθώς και τους μεταμοσχευτές που, όπως τονίζεται, δεν έλαβαν τις άδειές τους για να διατηρήσουν τα τμήματά τους ετοιμοπόλεμα.

“Με τέτοιους ανθρώπους, ευαίσθητους – συνεπείς – ορκισμένους στο καθήκον, η Ελλάδα είναι βέβαιο ότι σε λίγους μήνες θα ξεκολλήσει από τη θέση του ουραγού ως προς τις μεταμοσχεύσεις ανάμεσα σε όλα τα κράτη της ΕΕ”, υπογραμμίζει ο κ. Λοβέρδος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε