Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

“Έσχατη λύση η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ”

“Έσχατη λύση η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ”

Ως έσχατη λύση για την ενίσχυση του ΛΑΓΗΕ προκειμένου ο τελευταίος να μπορεί να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του, χαρακτηρίζουν οι φορείς των ανανεώσιμων πηγών την αύξηση του τέλους ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ) που πληρώνουν οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών ρεύματος.

Οι φορείς της αγοράς που εκπροσωπούν τους παραγωγούς ρεύματος από αιολική ενέργεια, βιομάζα και μικρά υδροηλεκτρικά επισημαίνουν ότι με την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για αναπροσαρμογή του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων η επιβάρυνση του μέσου νοικοκυριού (με κατανάλωση 1400 kWh το τετράμηνο) αυξάνεται κατά λιγότερο από ένα ευρώ το μήνα.

Υποστηρίζουν πάντως ότι τα τελευταία 3,5 έτη, πάνω από 200 εκατ. Ευρώ από το ΕΤΜΕΑΡ δεν έχουν αξιοποιηθεί υπέρ των Α.Π.Ε. εξαιτίας των στρεβλώσεων της αγοράς και ότι αν δεν υπήρχαν οι στρεβλώσεις αυτές, δεν θα χρειαζόταν η – αναπόφευκτη σήμερα – αύξηση.

Τονίζουν, τέλος, ότι «οποιαδήποτε μη συναινετική, εκ των υστέρων επέμβαση με αναδρομική ισχύ σε συμβολαιοποιημένα έργα Α.Π.Ε., είτε με την επιβολή πρόσθετης φορολογίας ή εισφοράς, είτε με άλλο ανάλογο μέτρο, θα είναι, άδικη, αναποτελεσματική και εν τέλει καταστροφική για το όποιο επενδυτικό ενδιαφέρον έχει απομείνει ακόμα για παραγωγικές επενδύσεις στην Ελλάδα, όχι μόνο στον τομέα των ΑΠΕ αλλά και γενικότερα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυξήσεις αλλά μόνο στους λογαριασμούς – Επιβαρύνονται κι άλλο τα τιμολόγια της ΔΕΗ!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε