Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Έτοιμα στα… λόγια τα κέντρα κράτησης των μεταναστών

Μάλλον προς προεκλογικό πυροτέχνημα οδηγείται η υπόθεση της δημιουργίας στρατοπέδων για την “φιλοξενία¨μεταναστών και μάλιστα μέσα σε αυτόν τον μήνα στην Αττική.

Όπως όλα δείχνουν και τα τρία κέντρα κράτησης που προτείνονται είναι αδύνατο να είναι έτοιμα για χρήση και μάλιστα μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Πρόκειται για χώρους που είναι ερειπωμένοι και λεηλατημένοι. Τόσο το πρώην στρατόπεδο στο Κερατοβούνι στην Κερατέα, όσο και το Κατσιμίδι στις Αφίδνες είναι σε κατάσταση που δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση τη φιλοξενία ανθρώπων, τουλάχιστον χωρίς εκτεταμένες επισκευές. Εργασίες που θα χρειαστούν πολύ καιρό.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον χώρο που έχει ήδη παραχωρηθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης στην πρώην βάση στον Ασπρόπυργο. Αν και εκεί είχαν ξεκινήσει εργασίες για τη δημιουργία χώρου κράτησης το σχέδιο δεν προχώρησε και ο χώρος παραδόθηκε στους πλιατσικολόγους με αποτέλεσμα σήμερα να είναι σε χειρότερη κατάσταση απ’ ότι όταν παραδόθηκε από τον στρατό.

Αυτά, την ώρα που τα τρία παραπάνω στρατόπεδα θεωρούνται οι καλύτερες από τις 10 περιπτώσεις χώρων που έχουν προταθεί από τους δήμους και την περιφέρεια στην Αττική.

Διαβάστε επίσης:
Ποινική δίωξη σε όσους απασχολούν και νοικιάζουν σπίτια σε λαθρομετανάστες

“Χρυσοχοΐδη στρατόπεδο εδώ δεν πρόκειται να γίνει”- Video

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε