Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ετοιμάζονται για την μεγάλη συγκέντρωση της Κυριακής οι Αγανακτισμένοι

REUTERS
Εξετάζονται κινήσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της κατάθεσης του Μεσοπρόθεσμου. Συγκεντρώθηκαν χθες για 16η μέρα και μοίρασαν και γάλα!
Σήμερα είναι 17η μέρα συγκεντρώσεων των “Αγανακτισμένων” στο Σύνταγμα και σε άλλες πλατείες της χώρας.
 
Στις συνελεύσεις των τελευταίων ημερών, που γίνονται στο κάτω μέρος της πλατείας, έχουν εξεταστεί κινήσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της κατάθεσης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
 
Μια από τις ιδέες που έχει κερδίσει έδαφος είναι ο πιθανός αποκλεισμός της Βουλής την ημέρα συζήτησης του προγράμματος.
 
Τελικώς η συνέλευση αποφάσισε να συνεχιστεί η συζήτηση στην κάτω πλατεία και το πλήθος να μην προβεί σε διαμαρτυρία στη Βουλή.
 
 
 
 
Στη Θεσσαλονίκη ο Μίκης
 
 
Να πούν ”όχι” «σ΄ αυτό το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού και της πατρίδας» κάλεσε τους βουλευτές ο Μίκης Θεοδωράκης από το βήμα της συγκέντρωσης της «Σπίθας» στην πλατεία Αριστοτέλους, αναφερόμενος στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
 
«Ήρθε η ώρα του λαού. Πρώτα στα Προπύλαια στην Αθήνα με τους 50.000 Αθηναίους και τώρα στην Πλατεία Αριστοτέλους, στην λαομάνα Θεσσαλονίκη. Έτσι κι εμείς, όπως ως τώρα φωνάζαμε ”ΟΧΙ στο Μνημόνιο”, ας βροντοφωνάξουμε σήμερα ”ΟΧΙ και στο Νέο Μνημόνιο”, που θα βάλει το μαχαίρι ακόμα πιο βαθιά στις σάρκες του λαού και που αυτή τη στιγμή φέρνει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή η ξυβέρνηση για να ψηφιστεί», τόνισε.
 
Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για ενδοτικότητα στα εθνικά θέματα και υποχωρητικότητα απέναντι στην Τουρκία και τους εθνικιστικούς κύκλους της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας.
 
Έστρεψε τα πυρά και κατά του πρωθυπουργού σημειώνοντας: «Ο ταχυδακτυλουργός Γιώργος Παπανδρέου τα κατάφερε να αναποδογυρίσει όλες τις αξίες, δηλαδή να παρουσιάζει την τρόικα ως Ελευθερία. Το Μνημόνιο ως λύτρωση. Την ύφεση ως ανάπτυξη. Την απόγνωση ως ευτυχία. Την ανεργία ως κοινωνική επιτυχία. Την φτώχια ως πλούτο. Και την υποδούλωση ως απελευθέρωση. Και έτσι κατόρθωσε για ένα ολόκληρο χρόνο να μας εγχειρίζει χωρίς αναισθητικό!».
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε