Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Έτοιμάζουν κλειστό γυμναστήριο και ανοιχτά γήπεδα στο Π. Φάληρο

Έτοιμάζουν κλειστό γυμναστήριο και ανοιχτά γήπεδα στο Π. Φάληρο

Υπεγράφη, σήμερα, από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, και το δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη, η προγραμματική σύμβαση για το έργο «Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου και ανοικτών γηπέδων στον περιβάλλοντα χώρο».

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου δύο χρόνια, έχει προϋπολογισμό 9.995.000 ευρώ και στο μεγαλύτερο μέρος του θα καλυφθεί από ιδίους πόρους τής Περιφέρειας Αττικής.

Με το έργο αυτό συμπληρώνονται οι εγκαταστάσεις τού δημοτικού αθλητικού κέντρου τού δήμου Παλαιού Φαλήρου, αφού θα προστεθεί αθλητική εγκατάσταση υψηλών προδιαγραφών και πολλαπλών χρήσεων, ενώ παράλληλα θα διαμορφωθεί ο περιβάλλων χώρος, δημιουργώντας έτσι ένα ολοκληρωμένο αθλητικό πάρκο, με συνολικό εμβαδόν 42 στρέμματα. Επομένως, το έργο πέρα από τον καθαρά αθλητικό του ρόλο, θα αποτελέσει και μια σημαντική ανάπλαση για την περιοχή.

Μετά την υπογραφή τής σύμβασης, ο κ. Χατζηδάκης, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη, τόνισε ότι «η Περιφέρεια Αττικής, για άλλη μια φορά, έρχεται να διασώσει την αξιοπιστία τού κεντρικού κράτους, καλύπτοντας τα δικά του κενά, με το πλεόνασμά της, που έχει δημιουργήσει από το 2003, με τεράστιο έργο στην Αττική και ευρύ φάσμα αρμοδιοτήτων. Θεωρώ σήμερα τον εαυτό μου απελευθερωμένο από μια υποχρέωση που είχα απέναντι στους πολίτες τού Δήμου μου και ιδιαίτερα στη νεολαία».

Από την πλευρά του, ο κ. Σγουρός επισήμανε ότι «σε καιρούς δύσκολους, που η άθληση αποτελεί μία από τις ελάχιστες διεξόδους για τη νέα γενιά, η Περιφέρεια Αττικής έρχεται να καταδείξει την ευαισθησία της και να καλύψει για μία ακόμη φορά εγγενείς αδυναμίες τής κεντρικής διοίκησης».

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, το νέο κλειστό γυμναστήριο πολλαπλών χρήσεων, που θα ανεγερθεί, θα είναι ένα σύγχρονο κτίριο, επιφανείας 4.656 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο αξιοποιώντας όλες τις σύγχρονες τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας, επιτυγχάνει σχεδόν αυτόνομη ενεργειακή κάλυψη των αναγκών του.

Περιλαμβάνει αίθουσα αθλοπαιδιών με δυνατότητα να εξυπηρετήσει αθλήματα, όπως μπάσκετ, βόλεϋ, χάντμπολ, ποδόσφαιρο 5Χ5, γυμναστική (ενόργανη και ρυθμική). Η αίθουσα διαθέτει συγκρότημα μόνιμων κερκίδων 874 θέσεων και πτυσσόμενων 330 θέσεων. Στον περιβάλλοντα χώρο προβλέπεται η κατασκευή 4 γηπέδων αντισφαίρισης, ενός γηπέδου ποδοσφαίρου για αγώνες μικρών ηλικιών, δύο κτιρίων αποδυτηρίων με χώρους υγιεινής κοινού, κυλικείου και WC κοινού. Επίσης, προβλέπεται η διαμόρφωση χώρου στάθμευσης οχημάτων 141 θέσεων και σημαντικής έκτασης φύτευση πρασίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έργα ΣΔΙΤ για τα απόβλητα-Ολο το σχέδιο για την Αττική

Βιοκλιματικό το ιστορικό Εμπορικό Κέντρο στο Μαρούσι

Οι κοινοπραξίες για το εργοστάσιο απορριμάτων στα Λιόσια – Επίθεση Σγουρού στους διαμαρτυρόμενους

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε