Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ετοιμάζουν πρόταση για τους απεργούς πείνας με όρους – Συνέλαβαν δυο φοιτήτριες συνελήφθησαν γιατί επιχείρησαν να αποτρέψουν τη σίτισή

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Καθώς η κατάσταση των απεργών πείνας στο μέγαρο Υπατία είναι οριακή, η κυβέρνηση ετοιμάζει μια ακόμη συμβιβαστική πρόταση.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εσωτερικών, η πρόταση περιλαμβάνει τρίπτυχο προϋποθέσεων, που θα πρέπει να πληρούνται για τη διευθέτηση του ζητήματος.

Δυνατότητα υποβολής αιτήματος για νομιμοποίηση θα παρέχεται μόνο σε εκείνους τους μετανάστες, οι οποίοι μετρούν 12 χρόνια εργασίας στην Ελλάδα. Για τους υπολοίπους, που δεν πληρούν τον συγκεκριμένο όρο, θα προσφέρεται περίοδος χάριτος έξι μηνών, με τη δυνατότητα ανανέωσής της κατά επιπλέον έξι μήνες. Το καθεστώς ανοχής για 6+6 μήνες, δηλαδή, που έχει ήδη απορρίψει η πλευρά των εκπροσώπων των απεργών πείνας.

Το τρίτο σκέλος της πρότασης αφορά ανθρωπιστική προσφορά και προβλέπει την παροχή βοήθειας και την κάλυψη των εξόδων για τους μετανάστες οι οποίοι επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Η εξέλιξη έρχεται μετά τις πληροφορίες πως η κυβέρνηση απηύθυνε τελεσίγραφο στους μετανάστες, πως είτε δέχονται τη συμβιβαστική πρόταση που τους έχει γίνει ή θα τους απελάσει (Διαβάστε τη σχετική είδηση εδώ), αλλά και μετά τη σύλληψη δυο νεαρών φοιτητριών που, σύμφωνα με καταγγελία γιατρού, προσπάθησαν να εμποδίσουν τη σίτιση απεργών πείνας που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Ερυθρός. (Διαβάστε τη σχετική είδηση εδώ).

Η κατάσταση της υγείας τους είναι σε οριακό σημείο και σύμφωνα με τους γιατρούς που τους παρακολουθούν, ορισμένοι βρίσκονται ένα βήμα από τη νεφρική ανεπάρκεια.

Για την υπόθεση έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα, ενώ νωρίτερα η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, διεμήνυσε στους γιατρούς πως αν δεν κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να σώσουν τους απεργούς πείνας, κινδυνεύουν να θεωρηθούν δράστες εγκλήματος «δια παραλείψεως του τελεσθέντος». (Διαβάστε τη σχετική είδηση εδώ)

Διαβάστε επίσης
Τελεσίγραφο της κυβέρνησης στους απεργούς πείνας: “‘Η δέχεστε την πρόταση που έχουμε κάνει ή θα απελαθείτε”
Εισαγγελία προς γιατρούς για την Υπατία: «Σώστε τους απεργούς πείνας αλλιώς είστε ποινικά υπεύθυνοι»
Συνέλαβαν 2 της Πρωτοβουλίας γιατι δεν άφηναν του απεργούς πείνας να φάνε

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε