Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Έτσι γιορτάζει η Ευρώπη τα Φώτα! Βασιλιάδες, παρελάσεις, μάγοι και φωτιές!

Φώτα
Φωτογραφίες από: Reuters

– Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκαν και φέτος τα Φώτα στην Ελλάδα, αλλά… όχι μόνο
– Η σημερινή ημέρα εχει βαθιές ρίζες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, με τα κατά τόπους έθιμα να είναι άκρως εντυπωσιακά
– Η… άσχημη γιαγιά που βάζει φωτιές στην Ιταλία και μοιράζει δώρα σαν… Άγιος Βασίλης!
– Οι τρεις μάγοι με τα δώρα στη Μάλαγα και η εντυπωσιακή παρέλαση στη Μαδρίτη
– Δέος στο Βατικανό, εορτασμός στο νερό στη Βουλγαρία, επέλαση των τριών βασιλιάδων στην Πράγα!
– Ρίγος και συγκίνηση από τον αγιασμό των υδάτων και την κατάδυση του σταυρού σε Κωνσταντινούπολη και Κύπρο

6 Ιανουαρίου του 2018 σήμερα και γιορτάζουμε τα Φώτα. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έγινε ο αγιασμός των υδάτων σε κάθε γωνιά της χώρας, με τις εικόνες να είναι για μια ακόμη φορά εντυπωσιακές και συνάμα συγκινητικές.

Click4more: Ελπίδα και αισιοδοξία από τον Αλέξη Τσίπρα δίπλα στον νεαρό που έπιασε τον Σταυρό! Σαφέστατο μήνυμα και για την Τουρκία!

Τα Θεοφάνεια, ωστόσο, δεν γιορτάζονται μόνο στην Ελλάδα. Σε Ιταλία, Ισπανία, Βουλγαρία, Τσεχία και άλλες χώρες γιορτάστηκε η μέρα (σ.σ. Epiphany στα αγγλικά) με τα κατά τόπους έθιμα να είναι άκρως εντυπωσιακά!

Συγκίνηση στην Κωνσταντινούπολη!

Για μια ακόμη χρονιά, τα Φώτα γιορτάστηκαν με κάθε επισημότητα στην Κωνσταντινούπολη. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έριξε τον σταυρό στα νερά και δεκάδες άνδρες βούτηξαν στα νερά!

Δείτε τις εικόνες

Εορτασμοί στο νερό και στη Βουλγαρία για τα Φώτα!

Με παρόμοιο τρόπο γιορτάζουν τα Φώτα στη Βουλγαρία. Δεκάδες άνδρες βρίσκονται στα νερά του ποταμού Tundzha, στην πόλη Kalofer.

Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές!

Γλυκά, παρέλαση και οι τρεις μάγοι με τα δώρα στην Ισπανία!

Εντελώς διαφορετικές οι εικόνες στην Ισπανία. Μεγάλη παρέλαση διοργανώνεται στη Μαδρίτη, όπου την παράσταση έκλεψαν τα εντυπωσιακά άρματα!

https://www.youtube.com/watch?v=hyS1N_bA_GU

Από την άλλη στη Μάλαγα, μοιράζονται γλυκά, ενώ βρέθηκαν και οι… τρεις μάγοι με τα δώρα!

Η ιταλίδα γιαγιά που εκτελεί χρέη… Άη Βασίλη!

Ένα επίσης εντυπωσιακό έθιμο για τα Φώτα συναντάμε στην Ιταλία. Κάτοικοι ντύνονται με την μορφή της Befana. Η παράδοση λέει ότι η Befana είναι μία ηλικιωμένη γυναίκα που μοιράζει δώρα στα παιδιά σε ολόκληρη την Ιταλία την παραμονή των Θεοφανείων. Έχει… παρόμοια “δικαιοδοσία” με τον γνωστό σε όλους Άγιο Βασίλη!

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες

Κατάνυξη στο Βατικανό

Παραμένοντας στην Ιταλία, ξεχωριστή θέση ανήμερφα των Φώτων έχει και το Βατικανό. Όπου τα Θεοφάνεια γιορτάστηκαν με κάθε επισημότητα και τον Πάπα Φραγκίσκο να πρωτοστατεί.

Οι τρεις Βασιλιάδες στην Τσεχία!

Εκτός από “Epiphany”, η σημερινή ημέρα γιορτάζεται και ως “Three King’s Day” και κάπως έτσι οι τρεις… βασιλιάδες βγήκαν χθες, παραμονή των Θεοφανείων, στους δρόμους της Πράγας, με τις εικόνες να είναι άκρως εντυπωσιακές!

Φινάλε με… Κύπρο!

Τελευταία στάση της… πανευρωπαϊκής διαδρομής για τον εορτασμό των Φώτων, η Κύπρος! Στο χωριό Ζυγί, έγινε ο αγιασμός των υδάτων, αλλά και η κατάδυση του σταυρού, με τις εικόνες να προκαλούν ρίγος.

Φωτογραφίες: Reuters

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις