Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ετσι θα γίνει η ιστορική πλατεία Θεάτρου – ΦΩΤΟ

Ετσι θα γίνει η ιστορική πλατεία Θεάτρου – ΦΩΤΟ

Επιτέλους! Προχωρά η ανάπλαση της πλατείας Θεάτρου. Εκεί που το 1838 λειτούργησε το πρώτο θέατρο της σύγχρονης Αθήνας σήμερα ανθεί κάθε είδους παραβατικότητα ενώ κτίρια στολίδια θυμίζουν ερείπια.

Αν ζούσε σήμερα ο Ιταλός καλλιτέχνης Ιωσήφ Καμιλλιέρι με πρωτοβουλία του οποίου οικοδομήθηκε το πρώτο λιθόκτιστο θέατρο στην Αθήνα μόνο ντροπή θα ένιωθε. Η εγκατάλειψη, η βρωμιά, η διακίνηση λευκής σαρκός και ναρκωτικών έχουν μετατρέψει την ιστορική πλατεία Θεάτρου σε άνδρο παραβατικότητας.

Η εικόνα αυτή θα αλλάξει σύντομα καθώς εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας η πρόταση των αρχιτεκτόνων Ματθαίου Παπαβασιλείου και Βαλεντίνας Καβατζή που κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό του ΕΑΧΑΑ.

Η πλατεία Θεάτρου που συνολικά καταλαμβάνει χώρο 1,5 στρέμματος θα  λειτουργεί ως μικρός κρυμμένος κήπος, στρωμένος με πατημένο χώμα με πολλά δέντρα και λουλούδια  και εναρμονισμένος με την ιστορία της περιοχής.

θα γίνει τοποθέτηση ενός μεταλλικού πλέγματος  που θα φέρει αναρριχητικά φυτά στις νότιες και δυτικές όψεις της πλατείας.

Στόχος είναι η επέκταση του κήπου ώστε αυτός να λειτουργεί σαν φυσικο κλιματιστικο των κτιρίων.
Επίσης, θα γίνει πεζοδρόμηση των δρόμων κάτω από την Διπλάρειο Σχολή,  των οδών Διπλάρη και Θεάτρου, ενώ θα διαμορφωθεί και η οδός Σωκράτους από την Ευριπίδου ως τη Σοφοκλέους.

Το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το ΥΠΕΚΑ μετακομίζει στο.. ΜΙΝΙΟΝ! ΦΩΤΟ – Ελλάδα

ΔΩΡΕΑΝ βόλτες στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής – ΦΩΤΟ – Ελλάδα

Πάρκο Τρίτση: Μια όαση δροσιάς μέσα στην πόλη – ΦΩΤΟ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε