Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Εβαλε αγγελία να πουλήσει το νεφρό της για να σώσει τα παιδιά της από τα χρέη!

Η απίστευτη αυτή ιστορία που μπορεί να μην είναι πρωτοφανής αλλά δεν παύει να είναι συγκλονιστική εκτυλίχθηκε στα Ιωάννινα. Μια γυναίκα 52 ετών τηλεφώνησε σε τοπική εφημερίδα και ζήτησε να…

να βάλει αγγελία για την πώληση του ενός νεφρού της. Ο λόγος; Να μην μπουν τα δύο παιδιά της στη φυλακή για χρέη.

  Η οικογένεια ζει σε χωριό του Νομού Ιωαννίνων. Πάντα αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Σαν αγρότες τα έβγαζαν δύσκολα πέρα. Ο κόμπος όμως έφθασε στο χτένι όταν έπεσε έξω η επιχείρηση που διατηρούσαν τα παιδιά της οικογένειας.

Είχαν δανειστεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τα οποία σήμερα δεν μπορούν να αποπληρώσουν.

«Πήρα αυτή την απόφαση μόνη μου, χωρίς να ενημερώσω τον άντρα μου και τα παιδιά μου,διότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ξεχρεώσουμε» εξηγεί η 52χρονη.

‘Ετσι, τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» με φωνή που έτρεμε.

Κατ΄ αρχάς ρώτησε πόσο κοστίζει μια μικρή αγγελία- μόλις δύο γραμμών- και στη συνέχεια ζήτησε να δημοσιευθεί με ζωηρά γράμματα για να διαβάζεται εύκολα.Οταν άρχισε να υπαγορεύει την αγγελία σχεδόν έκλαιγε.

Η αγγελία που ήθελε να δημοσιευθεί είχε ως εξής:“Λόγω μεγάλη ανάγκης πωλείται νεφρό σε καλή τιμή” και έδωσε τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου της.

Η κυρία που έγραφε την αγγελία είχε σοκαριστεί. Δεν πίστευε στα αφτιά της. Είπε στη γυναίκα ότι δεν της είχε ξανατύχει ανάλογη περίπτωση και ότι θα έπρεπε προηγουμένως να συνεννοηθεί με τη διεύθυνση της εφημερίδας, διότι δεν γνώριζε αν επιτρεπόταν η πώληση ανθρωπίνων οργάνων.

Ετσι και έγινε. Η αγγελία δεν δημοσιεύθηκε διότι το εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων απαγορεύεται στην Ελλάδα.

Η διεύθυνση της εφημερίδας τηλεφώνησε στην γυναίκα και έμαθε την ιστορία της.
Σοκαρισμένοι είναι οι υπάλληλοι της εφημερίδας ”ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ” μετά την συζήτηση που είχαν με την 52χρονη γυναίκα η οποία ήθελε να πουλήσει το νεφρό της για να σώσει τα παιδιά της που είχαν χρεωκοπήσει.

Το Newsit επικοινώνησε με τον Διευθυντή της εφημερίδας, κ.Βασίλη Κουτσολιόντο, ο οποίος μίλησε με την απελπισμένη γυναίκα:

”Μου είπε ότι είναι σε απόγνωση λόγω των χρεών και ότι ήθελε να πουλήσει το ένα της νεφρό. Προσπαθήσαμε να την μεταπείσουμε μιας και φαινότανε αποφασισμένη. Τα χρέη έπνιξαν την οικογένεια της λόγω μιας επιχειρήματικής κίνησης πού έκαναν οι δυό γιοί της, συγκέκριμένα άνοιξαν ένα μπάρ το οποίο δεν πήγε καλά.
Στη συνέχεια μέτα το οικονομικό αδιέξοδο απευθύνθηκαν σε κάποιον κύριο και μάλιστα του έδωσαν 700 ευρώ έτσι ώστε να τους έκδωσει δάνεια απο τράπεζα, και τέλος απογνωσμένη η 52χρόνη μητέρα έφτασε στην απεγνωσμένη κίνηση να πουλήσει το νεφρό της.”


Ο διευθυντής της εφημερίδας, κύριος Κουτσολιόντος συγκλονίστηκε με την επιθυμία της 52χρονης. ”Μου είπε ότι τα παιδιά της δεν την αφήνουν να κοινοποιηθεί το γεγονός κι ότι με έπαιρνε κρυφά . Ήταν συγκλονισμένη. Ήθελε να σώσει τα παιδιά της. Ήταν πολύ συγκινητικό δεν μου έχει ξανα τύχει. Είναι τραγικό. Η υπάλληλος ήρθε να μου μεταφέρει το αίτημα της γυναίκας με δάκρυα στα μάτια. Τώρα κρύβεται στο χωριό του άντρα της. Μάλλον την μάλωσαν και τα παιδιά της”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

Η περίπτωση της 52χρονης είναι η δεύτερη μέσα σε λίγους μήνες. Τον περασμένο Οκτώβριο ένας 56χρονος οικοδόμος από την Κοζάνη «ανέβασε» ανάλογη αγγελία στο Διαδίκτυο. Πούλαγε το νεφρό του αντί 150.000 ευρώ. Ηταν άνεργος για περισσότερο από χρόνο και πνιγμένος στα χρέη…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε