Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Εβδομάδα απεργιών από τους υγειονομικούς υπαλλήλους του ΙΚΑ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Με στάσεις εργασίας από την Τετάρτη ξεκινά ο «χορός» των κινητοποιήσεων για τους υγειονομικούς υπαλλήλους του ΙΚΑ.

Την Τετάρτη, 8 Ιουνίου, οι υγειονομικοί υπάλληλοι θα κάνουν στάση εργασίας 10.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ. και 14.00 μ.μ. έως 18.00 μ.μ., ενώ θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. στο υπουργείο Υγείας.

Ακολουθούν η επόμενη στάση εργασίας την Πέμπτη στις 11.00 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου, καθώς και 24ωρη απεργία την Παρασκευή 10 Ιουνίου και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 11.00 π.μ.

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υγειονομικών Υπαλλήλων (ΠΟΥΓΥ) – ΙΚΑ αποφάσισε, ομόφωνα, να προχωρήσει στις κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διάταξη του υπουργείου Υγείας, η οποία ουσιαστικά καταργεί το αντιστάθμισμα της επικινδυνότητας της εργασίας (ακτινολογική άδεια), για όσους εργάζονται στις ιοντίζουσες ακτινοβολίες.

Η ΠΟΥΓΥ – ΙΚΑ ζητά την απόσυρση της προσθήκης στο σχέδιο νόμου, ενώ απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στην ιοντίζουσα ακτινοβολία (κλασική ακτινολογία – αξονικούς – μαγνήτες – RIA, κλπ.) να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι των πρώην νοσοκομείων ΙΚΑ μπορούν να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, καλυπτόμενοι από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε