Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Εβδομάδα γολγαθάς για τους πολίτες – Ποιοι απεργούν

Εβδομάδα γολγαθάς για τους πολίτες –  Ποιοι απεργούν

Κλιμακώνονται αυτή την εβδομάδα οι αντιδράσεις των συνδικάτων στις νέες ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις, στο μέτρο της εφεδρείας και τις περικοπές μισθών και συντάξεων.

Οι αντιδράσεις θα κορυφωθούν με την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 19 Οκτωβρίου, ενώ συζητείται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί απεργία στις ΔΕΚΟ στις 18 του μηνός.

Κινητοποιήσεις με διάφορες μορφές, έχουν αποφασίσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας ομοσπονδίες της ΑΔΕΔΥ. Οι ομοσπονδίες προγραμματίζουν συλλαλητήριο για τις 10.00 π.μ. το πρωί του Σαββάτου και πορεία προς τη Βουλή.

Στάση εργασίας για την Τρίτη από τις 11.30 έως τη λήξη του ωραρίου, έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ ΟΤΑ, με συγκέντρωση στην Πλατεία Καραΐσκάκη και πορεία προς τη Βουλή. Οι εργαζόμενοι στους δήμους πραγματοποίησαν σήμερα καταλήψεις δημοτικών κτιρίων, γκαράζ, δημαρχείων και Χ.Υ.Τ.Α. σε όλη τη χώρα.

Σε στάση εργασίας προχωρά την Πέμπτη από τις 11.00 έως τις 15.00 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.).

Iatropedia.gr: Καταλήψεις και απεργίες στην Υγεία

Την ίδια μέρα στη 1.00 μ.μ., η Ο.Λ.Μ.Ε. προγραμματίζει συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή.

Στους δρόμους δάσκαλοι – καθηγητές για τους μισθούς των 8.500 ευρώ το χρόνο

Απεργούν σήμερα και την Τετάρτη οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ για την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή έχουν προγραμματίσει στάσεις εργασίας.

Απεργούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Σε δεκαήμερη απεργία προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ απεργία διαρκείας ξεκίνησαν από σήμερα, οι εργαζόμενοι στην Διεύθυνση πληροφορικής της κοινωνικής ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου απεργούν οι εφοριακοί, και σε 10ήμερη απεργία προσανατολίζονται οι τελωνειακοί.

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, η μορφή και η διάρκεια των οποίων θα συγκεκριμενοποιηθεί κατά την αποψινή συνεδρίαση του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.

Έρχονται απεργίες στη ΔΕΗ;

Πενθήμερη αποχή από 13 έως και 19-10-2011 προειδοποιούν ότι θα πραγματοποιήσουν από την ερχόμενη Πέμπτη, οι δικηγόροι όλης της χώρας εάν δεν υπάρξει δέσμευση του υπουργείου Δικαιοσύνης, πως δεν θα μεταφερθεί δικαστική ύλη στους συμβολαιογράφους.

Σε 48ωρη απεργία, στις 18 και 19 Οκτωβρίου, ημέρες που απεργεί και η ΓΣΕΕ, προχωράει και η ΟΤΟΕ, μετά από απόφαση της Εκτελεστικής της Γραμματείας, η οποία συνεδρίασε τη Δευτέρα.

Κλειστές οι τράπεζες 18 και 19 Οκτωβρίου

Με απόφαση της ομοσπονδίας των εργαζόμενων στο υπουργείο Πολιτισμού που διαμαρτύρονται για τη μείωση των αποδοχών και την εργασιακή εφεδρεία, θα πραγματοποιηθεί 48ωρη απεργία την Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Οκτωβρίου. Παράλληλα οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν της Τετάρτη στις 11 το πρωί συγκεντρώσεις σε Αθήνα, στο κεντρικό κτίριο του Υπουργείου, ενώ παρόμοιες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε Θεσσαλονίκη-Πάτρα-Ιωάννινα και Ηράκλειο.

48ωρο λουκέτο σε Μουσεία-Αρχαιολογικούς χώρους

Τέλος, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ, που διαμαρτύρονται για τις μειώσεις μισθών και την εργασιακή εφεδρεία, θα συνεδριάσουν αύριο για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Υπάρχει η σκέψη για νέα απεργία, την Πέμπτη, αλλά τίποτα δεν έχει αποφασιστεί οριστικά.

Προβλήματα από την απεργία στα ΜΜΜ – Αύριο η απόφαση για νέες κινητοποιήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Όμηροι” εκατοντάδες ταξιδιώτες στα αεροδρόμια της χώρας – Νέο μέτωπο ανοίγει ο Ραγκούσης με την ΟΣΥΠΑ

Νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια

Άρχισαν… τα όργανα – Καταλήψεις σε κτίρια και υπηρεσίες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε