Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αυτοί έβριζαν σε blog τον νεκρό Βαγγέλη Γιακουμάκη! – Φοιτητής από τη Μυτιλήνη ο διαχειριστής (;) – Πώς έφτασε στα ίχνη τους η Αστυνομία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Στα χέρια της Αστυνομίας ένας 50χρονος άνεργος και δύο φοιτητές
– Στη φυλακή για 10 χρόνια ήταν ο 50χρονος που έχει κατηγορηθεί για βιασμό, ναρκωτικά και οπλοκατοχή
– Αναζητούνται άλλα δύο άτομα που είχαν γράψει στο blog που έβριζαν τον Βααγγέλη Γιακουμάκη
– Έντρομοι οι φοιτητές εγκαταλείπουν τη Γαλακτοκομική Σχολή
– Να σταματήσουν τα λαϊκά δικαστήρια ζητά η διευθύντρια
– Νέα στοιχεία για εκβιασμούς του Βαγγέλη Γιακουμάκη με βίντεο και φωτογραφίες από συμφοιτητές του
– ”Δίναμε συχνά σφαλιάρες στο κοπέλι, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα για εμάς” είπε κατηγορούμενος

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν από την Αστυνομία για το blog, στο οποίο αναρτήθηκαν υβριστικά και χυδαία σχόλια για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, μόλις λίγες ώρες αφού βρέθηκε το άψυχο σώμα του κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, το πρωί της Κυριακής 15 Μαρίου.

Πρόκειται για έναν 50χρονο άνεργο από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έχει εκτίσει 10ετή ποινή φυλάκισης, κατηγορούμενος για βιασμό, ναρκωτικά και οπλοκατοχή και άλλους δύο φοιτητές, έναν 25χρονο από την Αθήνα που σπουδάζει στο ΤΕΙ Πληροφορικής και έναν 28χρονο που κάνει το μεταπτυχιακό του στη Μυτιλήνη και φέρεται να είναι ο διαχειριστής της ιστοσελίδας. Οι Αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα του Twitter για άλλα δύο άτομα που αναζητούνται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 25χρονος ανακαλύφθηκε από τον πατέρα του, όταν έγραφε τα υβριστικά σχόλια για τον αδικοχαμένο φοιτητή, και ομολόγησε ότι οι αναρτήσεις “ήταν μια βλακεία”. 

Η Αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στα σπίτια και των τριών, με τον 50χρονο μάλιστα να διαφεύγει από το μπαλκόνι.

Έτσι έφτασαν στα ίχνη τους

Η Δ ιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο στοχευμένων διαδικτυακών ερευνών και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση καταγγελιών (τόσο μέσω τηλεφωνικών κλήσεων όσο και ηλεκτρονικών μηνυμάτων) στο Κέντρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού CYBER ALERT διακρίβωσε ότι απογευματινές ώρες της 15ης Μαρτίου σε σελίδα του διαδικτύου, είχαν αναρτηθεί δημοσιεύσεις και σχόλια με προσβλητικό περιεχόμενο για τη μνήμη 20χρονουΒαγγέλη Γιακουμάκη.

Υπήρξε άμεση κινητοποίηση και εκδηλώθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, με την αποστολή επίσημων αιτημάτων προς εταιρείες διαδικτύου του εξωτερικού για την άμεση απενεργοποίηση των εν λόγω προσβλητικών αναρτήσεων. Ταυτόχρονα, ζητήθηκε από τις εταιρείες η διατήρηση των ηλεκτρονικών ιχνών των άγνωστων δραστών για τυχόν δικαστική χρήση .

Για τα παραπάνω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παρήγγειλε τη διενέργεια προανάκρισης, για το αδίκημα της δημόσιας υποκίνησης βίας και μίσους μέσω διαδικτύου, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, προς εξακρίβωση των στοιχείων αγνώστων ατόμων, που προέβησαν στις διαδικτυακές αναρτήσεις.

Κατά την εξέλιξη των διαδικτυακών ερευνών και της προανάκρισης, η δικογραφία τέθηκε εκ νέου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία άσκησε συμπληρωματική ποινική δίωξη για το αδίκημα της πρόκλησης σε εκτέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος που τελείται από μίσος και δόθηκε νέα παραγγελία στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για διενέργεια προανάκρισης.

Για την εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη διερεύνηση της υπόθεσης, διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των ψηφιακών δεδομένων – στοιχείων της υπόθεσης και πραγματοποιήθηκε συνεχής αλληλογραφία με την αρμόδια διαχειρίστρια εταιρεία που εδρεύει στην αλλοδαπή καθώς και με ημεδαπούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου.

Από τις απαντήσεις των παραπάνω εταιρειών διακριβώθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών και εντοπίστηκαν γεωγραφικά οι περιοχές από τις οποίες προέβαιναν στις επίμαχες διαδικτυακές αναρτήσεις.

Από τις επιτόπιες ψηφιακές έρευνες εξειδικευμένων αξιωματικών, ταυτοποιήθηκε ψηφιακά η εμπλοκή και η κακόβουλη δράση των τριών δραστών ενώ κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο άγνωστος εκβιασμός και οι ομολογίες των Κρητικών

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, συμφοιτητές του τον απειλούσαν με κάποιες φωτογραφιες και βίντεο. «Δίναμε συχνά σφαλιάρες στο κοπέλι, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα για εμάς. Έτσι κάνουμε εμείς στον τόπο μας. Δίνουμε σφαλιάρες στο πρόσωπο για να γελάσουμε. Ο Βαγγέλης κάποιες φορές γελούσε».

Κι όμως, η φράση ανήκει σε έναν από τους τέσσερις φοιτητές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων που φέρονται να έκαναν χοντρές πλάκες στον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Και σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», αυτός δεν είναι ο μόνος που έχει ομολογήσει στην Ασφάλεια Ιωαννίνων τους τραμπουκισμούς σε βάρος του αδικοχαμένου Βαγγέλη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ομάδα των νεαρών από την Κρήτη όχι μόνο βασάνιζε τον Βαγγέλη, αλλά τραβούσε σε βίντεο και φωτογραφίες τα «κατορθώματά» της απειλώντας ότι θα τα δώσει στη δημοσιότητα. Το σοκαριστικό αυτό υλικό, στο οποίο απεικονίζονται οι Κρητικοί να κάνουν άγριο bullying στον άτυχο φοιτητή, βρίσκεται στα χέρια των Αρχών και θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η απειλή δημοσίευσης των όσων συνέβαιναν μπορεί να βάραινε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία του θύματος. Οπως τονίζουν μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο» αρμόδιες πηγές, ο φερόμενος ως «αρχηγός» της ομάδας των Κρητικών μία ημέρα πέρυσι έκοψε υπό την επήρεια μέθης τα δέντρα που υπήρχαν στο προαύλιο της Σχολής, ένα άλλο βράδυ πήγε μαζί με την παρέα του -μέλη της οποίας φέρονται να ασκούσαν bullying στον Βαγγέλη- στα μπουζούκια και αφού μέθυσαν όλοι μαζί άρχισαν να προκαλούν φθορές στο κατάστημα και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού να καλεί τον διευθυντή της Σχολής ζητώντας του να του καταβληθούν τα χρωστούμενα. Ενα άλλο βράδυ, ο «αρχηγός» της παρέας κατανάλωσε και πάλι μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και άρχισε να σπάει τα πάντα στο δωμάτιό του στην εστία της Σχολής.

Τα περιστατικά αυτά ήταν σε γνώση της Διεύθυνσης, που όταν κάποια στιγμή αποφάσισε να αποβάλει από την εστία το φοιτητή, δέχθηκε σύμφωνα με πληροφορίες τηλεφώνημα από βουλευτή για να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης. Το αποτέλεσμα ήταν να μην αποβληθεί από την εστία και να πέσει στα μαλακά.

Στο ποινολόγιο της Σχολής έχουν αποτυπωθεί όλα αυτά τα περιστατικά και γίνεται έρευνα για το κατά πόσον έχουν γίνει αλλοιώσεις. Όπως προκύπτει, στα δωμάτιά τους οι φοιτητές αυτοί είχαν μαχαίρια και σουγιάδες που ήταν, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, διακοσμητικά. Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι όταν ολοκληρωθεί η έρευνα δεν αποκλείεται να ασκηθούν σε βάρος τους διώξεις για επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε