Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Έβρος: Επιλέγουν Βουλγαρία για τα Χριστούγεννα!

Έβρος: Επιλέγουν Βουλγαρία για τα Χριστούγεννα!

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι προτιμούν να περάσουν την περίοδο των γιορτών στα χιονοδρομικά κέντρα της Βουλγαρίας.

Σε απόλυτο κυρίαρχο των χριστουγεννιάτικων και πρωτοχρονιάτικων αποδράσεων των Εβριτών έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια τα χιονοδρομικά κέντρα της Βουλγαρίας.

Ιδιαίτερα φέτος, με δεδομένη την οικονομική στενότητα, την εγγύτητα των εν λόγω προορισμών και τις γενναιόδωρες μειώσεις τιμών στις οποίες έχουν προχωρήσει οι γείτονες, οι κάτοικοι του Έβρου, αποφάσισαν να φτιάξουν βαλίτσες, να αφήσουν πίσω προβλήματα και τρόικες και να πεταχτούν για λίγες μέρες ξεγνοιασιάς στο Παμπόροβο, το Μπάνσκο, το Μπόροβετς και τη Φιλιππούπολη.

Η κίνηση στα τουριστικά γραφεία του νομού, αυτό το διάστημα, είναι σημαντική, αν και αναμένεται να κορυφωθεί από τις επόμενες μέρες, όχι μόνο επειδή είμαστε της τελευταίας στιγμής, αλλά κι επειδή, οι περισσότεροι, βρίσκονται εν αναμονή της καταβολής του πολυπόθητου δώρου των Χριστουγέννων. Ωστόσο, δεδομένης της δύσκολης περιόδου που διανύουμε, το ενδιαφέρον των εν δυνάμει τουριστών, αποτελεί ευχάριστη έκπληξη για αρκετούς τουριστικούς πράκτορες.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν τα χιονοδρομικά της Βουλγαρίας, είτε σε τουριστικά πακέτα οργανωμένων εκδρομών, είτε μεμονωμένων. Οι γείτονές μας, άδραξαν την ευκαιρία και έριξαν σημαντικά τις τιμές τους, δίχως να ρίξουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, σε πεντάστερα ξενοδοχεία και πολυτελή καταφύγια. Όπως λέει στη «Γ» η ιδιοκτήτρια του τουριστικού πρακτορείου Leon Tours στην Αλεξανδρούπολη κα Λίτσα Καραμπατζάκη, «οι προορισμοί της Βουλγαρίας συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και τελικά, οι περισσότεροι, επιλέγουν κάποια εκδρομή στο Μπάνσκο, το Παμπόροβο, τη Φιλιππούπολη». Ωστόσο, αρκετή είναι η ζήτηση και για την Κωνσταντινούπολη, η οποία, ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, το διάστημα αυτό, φιλοξενεί πληθώρα εκδηλώσεων. Την περίοδο όμως που η ζήτηση για την Πόλη είναι στο αποκορύφωμά της, είναι για τη γιορτή των Θεοφανείων.

Ικανοποιητικό είναι και το ενδιαφέρον για εγχώριους προορισμούς, οι οποίοι έχουν παράδοση ως χειμωνιάτικοι τόπου εκδρομών. Πήλιο, Μέτσοβο, Περτούλι, είναι ορισμένοι μόνο, οι οποίοι, ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχουν συγκεντρώσει τις προτιμήσεις των περισσοτέρων. Ομοίως και η ζήτηση για κλασικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς, για πιο άνετα πορτοφόλια.

Πρωταγωνίστρια η Βιέννη, φυσικά, ενώ ακολουθούν οι προορισμοί – σταθερές αξίες, όπως το Παρίσι και το Λονδίνο. Πάντως, σύμφωνα με την κα Καραμπατζάκη, το ενδιαφέρον για τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, όπου όλα είναι ακόμη «τσιμπημένα», δεν είναι όσο έντονο ήταν πέρσι.

Πηγή: Εφημερίδα “Η γνώμη”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε