Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Έχουν ρημάξει ΔΕΗ και ΟΣΕ! Δεν έχουν αφήσει μέταλλο για μέταλλο!

Έχουν ρημάξει ΔΕΗ και ΟΣΕ! Δεν έχουν αφήσει μέταλλο για μέταλλο!

– Μόνο στην Κορινθία σε ένα χρόνο κατασχέθηκαν 6.500 κιλά χαλκού
– Έχουν κλαπεί 180 μετασχηματιστές της ΔΕΗ από περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας και της Αργολίδας
– Από τον ΟΣΕ έχουν κλαπεί 120 χιλιόμετρα καλωδίων!

Σε επίπεδο διαπιστώσεων τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά.

Σε επίπεδο οικονομικό ειναι εξοργιστικά αφού πάλι οι πολίτες θα πληρώσουν τη νύφη για την πλημελή φύλαξη εγκαταστάσεων σε ΟΣΕ και ΔΕΗ με αποτέλεσμα εξοπλισμοί δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ να γίνονται καπνός και κάποιοι να θησαυρίζουν.

Σύμφωνα με έγγραφα που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τα υπουργεία Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη η νέα αυτή μορφή εγκληματικότητας θεωρείται συνέπεια των υψηλών τιμών στις διεθνείς τιμές μετάλλων, όπως του χαλκού.

Τα παραδείγμα είναι εντυπωσιακά:

– Μόνο το διάστημα από 1.1.2011 έως 20.02.2012, σε ελέγχους που έγιναν από το ΣΔΟΕ σε 158 επιχειρήσεις στους τομείς εμπορίας μετάλλων, μεταλλευμάτων και παρεμφερών δραστηριοτήτων, διαπιστώθηκαν 6.734 παραβάσεις στις 96 επιχειρήσεις!

– Στην Κορινθία, μόνο στα τέλη Φεβρουαρίου, σημειώθηκαν πέντε κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ, που κόστισαν στην επιχείρηση 25.000 ευρώ. Οι εκτιμήσεις της ΔΕΗ είναι ότι η συνολική ζημία, από τις αλλεπάλληλες κλοπές, φθάνει μέχρι στιγμής στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Άλλη τόση φαίνεται να είναι η ζημία και για τον ΟΣΕ, από τον οποίο έχουν κλαπεί 120 χιλιόμετρα καλωδίων.

– Mόνο στην Κόρινθο, από τις 01.03.2011 έως τις 25.03.2012 οι αστυνομικές αρχές εξιχνίασαν 16 περιπτώσεις κλοπής, συνέλαβαν 24 άτομα και κατάσχεσαν 6.500 κιλά χαλκού.

Πρόσφατα, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, η οποία έκλεβε μετασχηματιστές της ΔΕΗ και πούλαγε τα χάλκινα στοιχεία τους. Το τελευταίο εξάμηνο, έγιναν τουλάχιστον 180 κλοπές μετασχηματιστών από περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας και της Αργολίδας. Και φυσικά τα πουλούσαν σε ιδιώτες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε