Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

«Έχτισαν» την είσοδο του Δρομοκαΐτειου (VIDEO)

«Έχτισαν» την είσοδο του Δρομοκαΐτειου (VIDEO)

Στο τμήμα προσήχθη ο πρόεδρος των εργαζόμενων και δύο ακόμη άτομα για το “τσιμέντωμα” της εισόδου του νοσοκομείου. Τι λέει στο Newsit ο  Μιχάλης Γιαννακός για την προσαγωγή του.

Εργαζόμενοι στο Δρομοκαϊτειο αποφάσισαν να χτίσουν την εξωτερική είσοδο για να μη δεχτούν άλλους τρόφιμους διαμαρτυρόμενοι για την υποχρηματοδότηση του ιδρύματος και την έλλειψη προσωπικού.

Από νωρίς το πρωί, πήραν μυστρί και… τσιμεντόλιθους κι άρχισαν να χτίζουν, συμβολικά, την είσοδο του νοσοκομείου.

Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο Δρομοκαΐτειο, Μιχάλης Γιαννακός δήλωσε την πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Mega πως όλα γίνονται συμβολικά. «Έχουμε δείξει την ευαισθησία μας στους Έλληνες πολίτες. Το Δρομοκαΐτειο είναι δημόσιο νοσοκομείο. Επειδή τα ψυχικά νοσήματα έχουν οξυνθεί το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, υπερδιπλάσιαστηκαν οι εισαγωγές.

Αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο είναι υπέρ-γεμάτο. Το υπουργείο αρνείται να λύσει τα προβλήματα του νοσοκομείου. Φέτος ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου είναι 3,5 εκατ. ευρώ. Ο ΕΟΠΥΥ δε μας έχει δώσει ούτε ένα ευρώ από τις όφειλες. Αποτέλεσμα είναι να έχει υποβαθμιστεί η ποιότητα του φαγητού των ασθενών, να μην έχουμε σύριγγες και γάζες και να αναγκάζονται οι νοσηλευτές με δικά τους χρήματα να πηγαίνουν στα φαρμακεία να αγοράζουν σύριγγες και γάντια για να κάνουν ενέσεις στους ασθενείς».

Το προσωπικό αποδεκατίστηκε εξαιτίας συντάξεων, εφεδρείας, είπε ο Μ. Γιαννακός, προσθέτοντας ότι δεν έχουν γίνει προσλήψεις τα τελευταία 10 χρόνια. «Στα τμήματα με 40 ασθενείς, υπάρχει πια μόνο μια εκπαιδευόμενη νοσηλεύτρια», κατέληξε.

Την ώρα που η διαματυρία των εργαζομένων ήταν σε εξέλιξη αστυνομικοί προσήγαγαν στο ΑΤ Χαϊδαρίου τον κύριο Γιαννακό και δύο ακόμη εργαζόμενους με την κατηγορία οτι εμπόδιζαν τους ασθενείς να μπουν στο νοσοκομείο.

Οπως δήλωσε στο Newsit o κύριος “δεν εμποδίζαμε κανέναν να μπει και να βγει στο νοσοκομείο. Η δική μας διαμαρτυρία έγινε μπροστά στην κύρια πύλη αλλά η άλλη πύλη ήταν ανοιχτή, δε καταλαβαίνω γιατί μας προσήγαγαν”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και οι γιατροί κατά Μέρκελ! Τι ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στην Υγεία

Τι θα πει ο Σαμαράς στη Μέρκελ για την Υγεία! Από πού θα γίνουν περικοπές

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε