Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Εύβοια: Πυροβόλησαν φώκια 4 μηνών …

Εύβοια: Πυροβόλησαν φώκια 4 μηνών …

Η νεαρή αρσενική μεσογειακή φώκια, έφερε διαμπερές τραύμα στο κεφάλι… 

Ομάδα Διάσωσης άγριων ζώων,  βρέθηκε μπροστά σε ένα ιδιαίτερα σκληρό θέαμα, όταν έφτασε, στην παραλία Κρύα Βρύση στο Μαντούδι της Εύβοιας, μετά από ειδοποίηση των Λιμενικών Αρχών της περιοχής. 

Σε συνεργασία με την Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υπό την καθοδήγηση της κτηνιάτρου, παρείχαν στο άτυχο ζώο τις πρώτες βοήθειες και αρχική φαρμακευτική αγωγή για τα τραύματά του.

Μετά από την εξέταση που πραγματοποιήθηκε στην αρσενική Monachus monachus, εκτιμήθηκε από τους εξειδικευμένους επιστήμονες της MOm και της Κτηνιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης ότι πρόκειται για τραύμα από πυροβολισμό.
Αφού το παρακολούθησε στενά, σε άμεση συνεργασία με τις Λιμενικές Αρχές Μαντουδίου και σε συνεννόηση με την Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης, έκρινε ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό που όμοιό του δεν έχει αντιμετωπιστεί στο παρελθόν.

Η νεαρή μεσογειακή φώκια μεταφέρθηκε  εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις αίματος και να βγουν ακτινογραφίες του τραύματος για να εκτιμηθεί πλήρως η κατάστασή του και να γίνει κάθε απαραίτητη ενέργεια, ώστε εάν είναι δυνατό να διασωθεί.

Δυστυχώς το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των μεσογειακών φωκών που έχουν πέσει θύματα του ανθρώπινου παράγοντα τα τελευταία 20 χρόνια και το οποίο παρουσιάζει έξαρση τους τελευταίους 4 μήνες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε