Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Φ.Π.Ψ.: Επ’ αόριστον αναστολή των μαθημάτων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο “Αθηνά”

Φ.Π.Ψ.: Επ’ αόριστον αναστολή των μαθημάτων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο “Αθηνά”

Την επ’ αόριστον αναστολή των μαθημάτων αποφάσισε το Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (ΦΠΨ) της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απορρόφησή του από το τμήμα του Προγράμματος Ψυχολογίας.

Με αφορμή τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το σχέδιο “Αθηνά”, αναρτήθηκε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του τμήματος που αναφέρει: “Έπειτα από την ανακοίνωση της πρότασης του Υπουργού Παιδείας για τη νέα µορφή του Σχεδίου “ΑΘΗΝΑ”, η έκτακτη Συνέλευση των µελών ∆ΕΠ του Τµήµατος ΦΠΨ αποφασίζει την αναστολή των µαθηµάτων του Τµήµατος ΦΠΨ και του Προγράµµατος Ψυχολογίας επ’ αόριστον» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Πρόγραμμα Ψυχολογίας του ΦΠΨ χορηγεί, από το 1983, αυτόνομα πτυχία στην Ψυχολογία ισότιμα των πτυχίων Ψυχολογίας που χορηγούν τα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Στην ουσία πρόκειται για ένα από τα πιο παλιά προγράμματα, από το οποίο ξεκίνησε ιστορικά η συστηματική διδασκαλία της ψυχολογίας στη χώρα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανοιγοκλείνουν την Πανεπιστημίου φοιτητές για το Σχέδιο Αθηνά

 

Αυτό είναι το τελικό σχέδιο “Αθηνά” του υπουργείου Παιδείας – Με συλλαλητήριο στο κέντρο απαντούν οι φοιτητές

 

Φοιτητές στα Προπύλαια: “Όχι στο σχέδιο Αθηνά” – Αύριο νέο συλλαλητήριο

 

Όλες οι τελευταίες αλλαγές στο σχέδιο Αθηνά για ΑΕΙ και ΤΕΙ – Κατατίθεται στην Βουλή

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε