Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Φέκτερ: Ούτε επιπλέον χρήματα για την Ελλάδα, ούτε διαγραφη του χρέους

Φέκτερ: Ούτε επιπλέον χρήματα για την Ελλάδα, ούτε διαγραφη του χρέους

Κατηγορηματικά εναντίον της διάθεσης επιπλέον πόρων για την Ελλάδα και εναντίον μιας νέας διαγραφής ελληνικού χρέους, τάχτηκε η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ.

«Έχουμε καταστήσει τελείως σαφές, ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αναμένει από εμάς ούτε επιπλέον χρήματα, ούτε και μια διαγραφή χρέους από δημόσιους πιστωτές», τόνισε χαρακτηριστικά η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών.

H Φέκτερ επισήμανε πως πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για μια «στενότερη Ευρώπη» και άλλες χώρες που σήμερα δεν έχουν το ευρώ, πρέπει να ενταχθούν σε αυτό. Κατά την άποψή της, η «αποσπασματικότητα» δεν είναι η σωστή απάντηση στις επίκαιρες οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις στην Ευρώπη. Τη στιγμή αυτή επιδιώκεται η σταθεροποίηση ολόκληρης της Ευρώπης, ωστόσο η ολοκλήρωση προχωρά πολύ δύσκολα, ανέφερε.

Σύμφωνα με την ίδια, ως κοινότητα αλληλεγγύης, η Ευρωπαϊκή Ένωση βοηθά όλους όσοι έχουν δυσκολίες στο πλαίσιο της κρίσης χρέους, για παράδειγμα τις τράπεζες στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία ή την Ιρλανδία, διότι το πρόβλημα των τραπεζών, εάν γίνει πρόβλημα, θα είναι και ένα φορολογικό πρόβλημα, όπως λέει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γερμανία: Λύση για την Ελλάδα; Όχι αύριο…

Ποια είναι η οριστική λύση που θα προτείνει η Λαγκάρντ…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε