Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Φοιτητές έκλεισαν το σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης – Κατάληψη στο πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας

Φοιτητές έκλεισαν το σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης – Κατάληψη στο πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας

Τις σιδηροδρομικές γραμμές των τρένων του σταθμού της Θεσσαλονίκης απέκλεισαν για περίπου μία ώρα φοιτητές του ΤΕΙ και του ΑΠΘ, καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι, διαμαρτυρόμενοι για την εφαρμογή του σχεδίου “Αθηνά”. Παράλληλα, πραγματοποιείται κατάληψη σε όλα τα τμήματα του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Οι σπουδαστές του τμήματος Έργων Υποδομής και Αυτοματισμού του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης που θίγονται από το σχέδιο “Αθηνά”, καθώς και οι φοιτητές των ξενόγλωσσων τμημάτων του ΑΠΘ, μαζί με διδακτικό προσωπικό και υπαλλήλους του ΤΕΙ συγκεντρώθηκαν στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης και απέκλεισαν τις αποβάθρες και τις γραμμές εισόδου και εξόδου των τρένων. Αύριο προγραμματίζεται κινητοποίηση σπουδαστών και φοιτητών στην Καμάρα.

Στο μεταξύ, κατάληψη σε όλες τις δομές του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στην Φλώρινα και στην Κοζάνη, πραγματοποιούν οι διοικητικοί του υπάλληλοι από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη, διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση του ιδρύματος.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του πανεπιστημίου μαζί με τους συλλόγους φοιτητών και αποφοίτων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας απηύθυναν πρόσκληση στους πολίτες και τους τοπικούς φορείς της περιοχής να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις τους, με στόχο την απόσυρση των αποφάσεων του σχεδίου “Αθηνά” και την ενίσχυση των δύο ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Αύριο φοιτητές και σπουδαστές, υπάλληλοι και εκπαιδευτικό προσωπικό του ΤΕΙ και του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα προχωρήσουν σε κοινή συμβολική κατάληψη του δημαρχείου της Κοζάνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φ.Π.Ψ.: Επ’ αόριστον αναστολή των μαθημάτων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο “Αθηνά”

Αυτό είναι το τελικό σχέδιο “Αθηνά” του υπουργείου Παιδείας – Με συλλαλητήριο στο κέντρο απαντούν οι φοιτητές

Κλειστό το Σύνταγμα από φοιτητές για το Σχέδιο Αθηνά

Φοιτητές στα Προπύλαια: “Όχι στο σχέδιο Αθηνά” – Αύριο νέο συλλαλητήριο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε