Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Μα…φόρος λίπους στα σουβλάκια; Οι σπαρταριστές αντιδράσεις του θρυλικού Μπαϊρακτάρη και πολιτών

Μα…φόρος λίπους στα σουβλάκια; Οι σπαρταριστές αντιδράσεις του θρυλικού Μπαϊρακτάρη και πολιτών

O φόρος λίπους ή αλλιώς fat tax περιλαμβάνεται στις σκέψεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης προκειμένου να μπει ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία. Τι λέει στο Newsit ο Σπύρος Μπαϊρακτάρης. Σπαρταριστές οι αντιδράσεις των πολιτών την ώρα που τρώνε σουβλάκια!

Το μέτρο εφαρμόζεται ήδη στην Αμερική και σε κάποιες χώρες της Ευρώπης όχι ομως για φοροεισπρακτικούς λόγους αλλά για να χτυπηθεί η νόσος της παχυσαρκίας κυρίως της παιδικής.

Στην Ελλάδα η είδηση πως θα μπει φόρος στα λιπαρά τρόφιμα και στα προϊόντα με ζάχαρη προκάλεσε αναστάτωση σε πολλούς επαγγελματίες αλλά και σε πολλούς…καλοφαγάδες!

Fat tax..στο σουβλάκι;

Ανάστατοι ειναι οι καταστηματάρχες για το ενδεχόμενο να μπει φόρος λίπους σε τρόφιμα όπως το σουβλάκι. Θεωρούν ότι θα είναι καταστροφικό για τα μαγαζιά τους καθώς είναι ήδη μειωμένη η ζήτηση είναι υψηλή η φορολογία.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Newsit o Σπύρος Μπαϊρακτάρης που διατηρεί το θρυλικό κατάστημα στο Μοναστηράκι “ε, όχι ρε παιδιά και φόρος στο σουβλάκι. Αυτό θα είναι καταστροφικό. Δεν πρέπει να μπει κανένας φόρος. Το σουβλάκι είναι λαϊκό φαγητό. Για την μικρομεσαία και κάτω τάξη. Αν μπει φόρος θα κλείσουμε όλοι”.

Oι πολίτες από την πλευρά τους είναι εξαγριωμένοι και χαρακτηρίζουν το μέτρο…γελειότητα.
Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Newsit μια νεαρή γυναίκα “μα και σε αυτό θα βάλουν φόρο; Τι να πω…Αίσχος και ντροπή”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κύριος που μίλησε στην κάμερα του Newsit και είπε “είναι γελοιότητα, είμαι μεγάλος για να σηκωθώ να φύγω απο την Ελλάδα. Τι να πω..Θα τρώμε λάχανα, χόρτα και βραστά. Να βάλουν φόρο και στα ψάρια που έχουν λίπος να το κόψουμε και αυτά”.

Το μόνο σίγουρο είναι οτι όποιο μέτρο οδηγήσει σε αύξηση τιμών θα θα εχει αρνητική υποδοχή τόσο από τους καταστηματάρχες όσο και από τους καταναλωτές. Μάλιστα κάποιοι είπαν εύστοχα ότι αν ειναι να μπει φόρος λίπους στα λιπαρά τρόφιμα, τότε δεν θα πρέπει να υπαρξει μείωση φόρου στα τρόφιμα που δεν εχουν λίπος;

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΚΟΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε