Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Φοροσαφάρι προανήγγειλε ο Παπακωνσταντίνου

Φοροσαφάρι προανήγγειλε ο Παπακωνσταντίνου
Εντατικοποίηση των ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής…

προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου κατά την επίσκεψη του σήμερα στα γραφεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

 

«Ο σκοπός μας είναι να επαναφέρουμε τη Δικαιοσύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Ο κ. Παπακωνστίνου κάλεσε τους εργαζομένους στο ΣΔΟΕ να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στη μάχη για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, ενώ αναφερόμενος στα αποτελέσματα της μέχρι τώρα προσπάθειας για την εξάλειψη της φοροδιαφυγής είπε ότι παρατηρείται σημαντική βελτίωση σε σχέση με πέρυσι.

 

Ο υπουργός επικαλέστηκε συγκεκριμένα στοιχεία που δείχνουν ότι το πρώτο πεντάμηνο, φέτος, έχουν υποβληθεί στο ΣΔΟΕ 6.000 καταγγελίες για φοροδιαφυγή, όταν όλο το χρόνο πέρυσι, αυτές δεν ξεπερνούσαν τις 4.000.

 

Επίσης, το πρώτο πεντάμηνο το ΣΔΟΕ έχει βεβαιώσει πρόστιμα για λόγους φοροδιαφυγής ύψους 1,5 δισ. ευρώ, όταν ολόκληρο το χρόνο πέρυσι τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν ήταν 700.000.000 ευρώ.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη κατάλογο με κέντρα διασκέδασης και άλλα μαγαζιά (μπαρ και εστιατόρια), στα οποία, ύστερα από ελέγχους, εντοπίστηκαν φορολογικές παραβάσεις, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ενεργοποιηθούν οι αυστηρές ποινές του τελευταίου φορολογικού νόμου, μεταξύ των οποίων και η επιβολή «λουκέτων» σε 15-20 από αυτά.

 

Επίσης, το ΣΔΟΕ έχει ήδη ξεκινήσει τις θερινές εξορμήσεις στα νησιά, οι οποίες πρόκειται να εντατικοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Τέλος, έχουν ζητηθεί στοιχεία από τους κατασκευαστές, σε όλη την Ελλάδα, για τις πισίνες που έχουν κατασκευάσει, προκειμένου να γίνουν διασταυρώσεις και να εντοπιστούν ποιες από αυτές δεν έχουν δηλωθεί από τους ιδιοκτήτες τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε