Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Φωτιά στην Αττική: Πόσα στρέμματα κάηκαν; Να κάνει η μάνα!

Φωτιά στην Αττική: Πόσα στρέμματα κάηκαν; Να κάνει η μάνα!

Μπορεί την Τετάρτη ο πρωθυπουργός να δήλωνε ότι η καταστροφή από τις φωτιές στην Ανατολική Αττική είναι περιορισμένη, ωστόσο, η πραγματικότητα είναι άλλη και είναι τραγική.

Ο ίδιος εκτίμησε και οι αρμόδιοι γύρω του συμφώνησαν ότι κάηκαν μόλις 15.000 στρέμματα.

Ωστόσο, σύμφωνα με την επιστημονική μέτρηση και ανάλυση του Εθνικού Αστεροκοπείου Αθηνών στην καταστροφική πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής κάηκαν 3.900 εκτάρια, δηλαδή, 39.000 στρέμματα!

Αλλά κι εδώ άλλαξαν τα δεδομένα… Με νεότερο χάρτη που δημοσιεύθηκε τα στρέμματα που κάηκαν ήταν τελικά 26.000…

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ

Τι γίνεται με την φωτιά σήμερα

Σταθερά και με γρήγορο ρυθμό προχωράει η κατάσβεση της πυρκαγιάς στη βορειοανατολική Αττική, όπου πλέον δεν υπάρχει φλόγα, παρά μόνο μικρές εστίες που αντιμετωπίζονται από τις δυνάμεις πυρόσβεσης, οι οποίες παραμένουν όλες στην περίμετρο και μέσα στα καμένα, έως ότου εξαλλειφθεί κάθε κίνδυνος αναζωπύρωσης.

Ο κρατικός μηχανισμός, πάντως, παραμένει σε επιφυλακή και δεν αποδεσμεύονται δυνάμεις, καθώς και σήμερα προβλέπεται για την Αττική πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (δείκτης 4).

Από το πρωί ελικόπτερο ρίχνει νερό στα καμένα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις αριθμούν 220 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 88 άτομα πεζοπόρα τμήματα, 20 οχήματα εθελοντικά, 40 ΟΤΑ και Περιφέρειας, 100 στρατιώτες με τέσσερα μηχανήματα και άλλα 11 μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής.

Για σήμερα, εκτός από την Αττική, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (δείκτης 4), σε Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Κρήτη, Λέσβο, Χιο, Σάμο, Ικαρία και Έβρο.

Η Πυροσβεστική κάνει για μια ακομά φορά έκκληση στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί, να αποφεύγουν δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά και να ειδοποιούν αμέσως στο 199, αν αντιληφθούν φωτιά ή καπνό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις