Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Καίγεται η Αττική – Στις φλόγες Βαρνάβας και Καπανδρίτι – Οι καπνοί έχουν πνίξει όλο το λεκανοπέδιο

Καίγεται η Αττική – Στις φλόγες Βαρνάβας και Καπανδρίτι – Οι καπνοί έχουν πνίξει όλο το λεκανοπέδιο
EUROKINISSI

– Μέτωπο πολλών χιλιομέτρων σχηματίζει η φωτιά – Στη μάχη της κατάσβεσης και ο στρατός
– Εκκενώθηκε το Μοναστήρι της Αναλήψεως στο Καπανδρίτι
– Στάχτη τουλάχιστον 12.000 στρέμματα, στις φλόγες πολλά σπίτια
– Εικόνες αποκάλυψης με τις φλόγες να κατακαίνε τα πάντα
– Οι φλόγες έθεσαν σε πλήρη συναγερμό τα δύο στρατόπεδα της περιοχής που εκκενώθηκαν
– Κήρυξη του Ωρωπού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε η περιφερειάρχης Αττικής
– Συγκλονιστικές φωτογραφίες και βίντεο – Οι κάτοικοι προσπαθούν να σβήσουν μόνοι τους την φωτιά!

Αγωνία τέλος για την γυναίκα που δεν ήταν δυνατόν να εντοπισθεί στο Καπανδρίτι. Η γυναίκα βρέθηκε και είναι καλά στην υγεία της. Την ίδια ώρα η πυροσβεστική εκτός από το να σβήσει τα πολλά μέτωπα σε Κάλαμο, Βαρνάβα και Καπανδρίτι, προχωρεί και σε απεγκλωβισμούς ατόμων με προβλήματα υγείας που φοβούνται μήπως βρεθούν στο διάβα της φωτιάς. Αυτό έγινε πριν από λίγο για πατέρα με τα 4 παιδιά του στο Καπανδρίτι.

Νωρίτερα εκκενώθηκε το Μοναστήρι της Αναλήψεως στο Καπανδρίτι. Οι κάτοικοι αλλά και οι αρχές απευθύνουν έκκληση για νερό και καλούν όσου δήμους μπορούν να στείλουν και άλλες υδροφόρες. Οι φλόγες συνεχώς φτάνουν στις αυλές σπιτιών που είναι διάσπαρτα σε αυτές τις περιοχές και κάτοικοι και πυροσβέστες δίνουν μάχη να τα σώσουν.

Όλο το μέτωπο της Ανατολικής Αττικής έχει πληγεί, δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ωρωπού Κώστας Δέδες.«Η φωτιά στον Κάλαμο εκδηλώθηκε χθες, στις 16.10, ήταν σε περιπολία το κλιμάκιο της πυροσβεστικής στην περιοχή αλλά ήταν η πρώτη φορά που υπήρξε τόσο μεγάλη καθυστέρηση στο να έρθουν τα εναέρια μέσα και στο να φθάσουν οι υδροφόρες από την Περιφέρεια, επίσης κόπηκε στην περιοχή το ρεύμα και δεν υπήρχε ρεύμα στα αντλιοστάσια για να λειτυυργήσουν οι κρουνοί» ανέφερε ο κ. Δέδες. «Δυστυχώς», πρόσθεσε, «κάηκαν πολλά σπίτια, υπάρχουν βλάβες σε αντλιοστάσια, κάηκαν μετασχηματιστές της ΔΕΗ και καλώδια, υπάρχουν αυτή την ώρα συνεργεία της ΔΕΗ για αποκατάσταση των ζημιών».

«Υπήρχαν πολλές φωτιές που τις προλάβαμε, τη χθεσινή φωτιά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε να την προλάβουμε και από θαύμα δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές» σημείωσε ο κ. Δέδες και πρόσθεσε πως «όλα τα συνεργεία του δήμου εργάζονται από χθες για αποκατάσταση των ζημιών».

Στην μάχη της κατάσβεσης συμμετέχει ενεργά και ο στρατός. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΝΕΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΜΑΣ ΜΙΛΤΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ

Τη νύχτα η φλόγες έγλειψαν τα στρατόπεδα της περιοχής με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και να χρειαστεί να μεταφερθούν ευαίσθητα υλικά.

Στην περιοχή υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με την ηλεκτροδότηση. Η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη και έχει απαγορευτεί η κίνηση των οχημάτων στο δρόμο, ειδικά κοντά στο στρατόπεδο και στον δρόμο προς την παραλία Βαρνάβα. Δείτε εδώ την ανακοίνωση για τις διακοπές ρεύματος.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη, προς Βαρνάβα, Σέσι και Καπανδρίτι.

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για εμπρησμό, καθώς όπως αναφέρουν ακούστηκαν πολλές εκρήξεις. Δυστυχώς η πυρκαγιά, εξελίχθηκε με πολύ γρήγορο ρυθμό. Πολλά ήταν τα σπίτια που κάηκαν ολοσχερώς, τουλάχιστον πέντε σύμφωνα με τις έως τώρα αναφορές, ενώ ακόμη περίπου δέκα έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Στην περιοχή επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 50 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο και δεκάδες εθελοντές και οχήματα των τοπικών δήμων.

Συνεχώς οι δυνάμεις ενισχύονται από τους γύρω νομούς. Από τις 06:20 τόσο αεροσκάφη, όσο και ελικόπτερα ξεκίνησαν τις ρίψεις.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις