Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Φουντώνουν τα μέτωπα με φορτηγά και βυτιοφόρα – Έτοιμη να παρέμβει η Δικαιοσύνη

,,

Κλιμακώνουν όσο περνούν οι ώρες τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων. Eνισχύονται τα μπλόκα. Πάνω απο 750 φορτηγά στους δρόμους.

Τα μπλόκα αυτή τη στιγμή παραμένουν στις εισόδους της Αθήνας, στις εθνικές οδούς, στο Χαϊδάρι, στο Μαρκόπουλο και στην Μεταμόρφωση, χωρίς ωστόσο προς το παρόν να παρεμποδίζεται σε μεγάλο βαθμό η κυκλοφορία των οχημάτων. Παρατεταγμένα οχήματα βρίσκονται επίσης στην Παραλιακή και συγκεκριμένα στην Ποσειδώνος, στο ύψος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και στη συμβολή των λεωφόρων Αλίμου και Βουλιαγμένης.

Το πρωί σημειώθηκε ένταση στο μπλόκο της Ελευσίνας όταν οδηγοί φορτηγών με ξένες πινακίδες εμποδίστηκαν προς στγμήν απο τους απεργούς να περάσουν.

Τα μπλόκα πάντως διαρκώς ενισχύονται, καθώς οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να τραβήξουν ίσως την κατάσταση στα άκρα μέχρι τουλάχιστον την Τετάρτη οπότε αναμένεται να ψηφιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο. Μάλιστα, προειδοποιούν με αιφνιδιαστικές κινήσεις με την κυβέρνηση, ωστόσο να δείχνει ανυποχώρητη, χωρίς όμως να θέλει να τραβήξει το σχοινί.

Από την πλευρά τους, οι αστυνομικές αρχές και η Τροχαία βρίσκονται σε στάση αναμονής παρατηρώντας διακριτικά τα σημεία των μπλόκων και έχοντας σαφείς εντολές να μην επιτρέψουν να πραγματοποιήσουν οι ιδιοικτήτες είτε ολοκληρωτικό κλείσιμο κάποιου δρόμου είτε ενδεχομένως μία πορεία προς το κέντρο της Αθήνας.

Πάντως, η κυβέρνηση αφήνει να ενννοηθεί ότι η δικαιοσύνη θα παρέμβει σε περίπτωση παρακώλλυσης συγκοινωνιών ή όπως ανέφερε ο κ. Πεταλωτής στο Mega εάν υπάρξει καταγγελία τότε θα παρέμβει η δικαιοσύνη.

Θεσσαλονίκη
Σε κομβικά σημεία οδικών αξόνων της Θεσσαλονίκης οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης Βόρειας Ελλάδας, έχουν παρατάξει τα οχήματά τους. Φορτηγά και βυτιοφόρα δημόσιας χρήσης παραμένουν παρατεταγμένα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στην πύλη 16, στο Δερβένι, στην περιοχή Τιτάν, στην περιοχή της Λαχαναγοράς και στη Γέφυρα, στις αποθήκες του Lidl. Συνολικά 330 οχήματα είναι ακινητοποιημένα.

    Την Τρίτη, οι αυτοκινητιστές της Βόρειας Ελλάδα θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική συνέλευση στην Αθήνα και στην πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή, ενόψει της ψήφισης του σχεδίου νόμου για την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών.

Κανένα πρόβλημα στα βενζινάδικα

Τα πρατήρια είναι πλήρως εφοδιασμένα και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα έλλειψης καυσίμων, ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών. Η τροφοδοσία της αγοράς, προσθέτει, συνεχίζεται ομαλά, μετά την άρση του πλαφόν και οι καταναλωτές κανένα πρόβλημα εφοδιασμού δεν έχουν.

Η Ομοσπονδία συνιστά ψυχραιμία ενώ καλεί τους καταναλωτές να μη πανικοβάλλονται από φήμες περί ελλείψεων καυσίμων και τους βενζινοπώλες να λειτουργούν επαγγελματικά και να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα εξυπηρέτησης και προστασίας των καταναλωτών από φαινόμενα ανασφάλειας και πανικού.

Προβλήματα στις εξαγωγές

Την ίδια ώρα, εμφανεις είναι πλέον οι ελλείψεις βασικών καταναλωτικών αγαθών, μεταξύ των οποίων και φάρμακα, ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εξαγωγικές επιχειρήσεις. Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος, απευθύνει δραματική έκκληση τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στους φορτηγατζήδες να βρουν τη χρυσή τομή και να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Φουντώνουν τα μέτωπα με φορτηγά και βυτιοφόρα

Την Παρεσκευή, οι ιδιοκτήτες φορτηγών που ενίσχυσαν περισσότερο το μπλόκο της Ελευσίνας με περίπου 200 φορτηγά άνοιγαν τις μπάρες των διοδίων αφήνοντας τα διερχόμενα αυτοκίνητα να περνούν, χωρίς να πληρώνουν το αντίτιμο.

Η παρουσία της αστυνομίας είναι ισχυρή, αλλά ως συνήθως παραμένουν θεατές σε αυτό το θέατρο του παραλόγου με τους ιδιοκτήτες φορτηγών να κάνουν ότι θέλουν σε αυτή τη χώρα σαν να μην υπάρχουν νόμοι και ποινές.

Πορεία προς το κέντρο της Αθήνας ξεκίνησαν ανενόχλητοι λίγο μετά τη μια το μεσημέρι της Παρασκευής τουλάχιστον 20 ιδιοκτήτες φορτηγών με τα οχήματά τους. Η αστυνομία δεν έκανε φραγμό για να τους σταματήσει αλλά μια κλούβα των ΜΑΤ τους περίμενε στον Κηφισό. Τα φορτηγά λοιπόν αποφάσισαν να κατευθυνθούν στον κόμβο της Μεταμόρφωσης όπου ενώθηκαν με το εκεί μπλόκο.


Το αδιαχώρητο επικρατεί λίγο μετά τον κόμβο αφού οι 4 λωρίδες κυκλοφορίας έχουν γίνει μια!

ΩΡΑ 14.20 Απίστευτο μποτιλιάρισμα στον Κηφισό προς Μεταμόρφωση ΦΩΤΟ NEWSIT

ΩΡΑ 13.50 Ολα σταματημένα στην Λ. Καβάλας ΦΩΤΟ NEWSIT

“Αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο ας έρθουν μόνοι τους να πάρουν τα φορτηγά από εδώ”, δήλωσε ο Πρόεδρος των γερανοφόρων Μανώλης Σαχινίδης.

Όπως και να ‘χει το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των μεταφορών ψηφίστηκε επί της αρχής στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και την ερχόμενη Τρίτη θα συζητηθεί στην ολομέλεια, ενώ την Τετάρτη θα γίνει η ψηφοφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Γιάννενα: Οδηγός φορτηγού κατέβηκε και έκλεισε το δρόμο!
 
Αρκαδία: Μπλόκο φορτηγατζήδων στα διόδια Νεστάνης

Κυκλοφοριακό έμφραγμα στη Λαμία από τα φορτηγά

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε