Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Φούχτελ: Οι Έλληνες σε λίγες μέρες θα αποφασίσουν για τη τύχη της χώρας

Φούχτελ: Οι Έλληνες σε λίγες μέρες θα αποφασίσουν για τη τύχη της χώρας

Ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Θεμάτων, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, εντεταλμένος της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελας Μέρκελ για την ανάπτυξη των ελληνογερμανικών σχέσεων επισκέφτηκε την Πέλλα.

Τη Γερμανία θα επισκεφθούν το επόμενο χρονικό διάστημα εκπρόσωποι του Δήμου Παρανεστίου προκειμένου να έχουν επαφές με τους αρμόδιους αντίστοιχης περιοχής που διαχειρίζονται εθνικό δρυμό της Γερμανίας με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας. Την περίπτωση αυτή έφερε ως παράδειγμα της προωθούμενης ελληνογερμανικής συνεργασίας στον τομέα της αυτοδιοίκησης,

Ο κ. Φούχτελ, από την Πέλλα όπου βρίσκεται σήμερα, παρουσίασε το πλάνο του για το επόμενο χρονικό διάστημα κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα θεματικά συνέδρια που ξεκίνησαν ήδη να πραγματοποιούνται, με πρώτο εκείνο της Καβάλας για τον τουρισμό, προκειμένου να διαπιστωθούν συγκεκριμένοι τομείς συνεργασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Φούχτελ, το στάδιο των συνεδρίων είναι το δεύτερο, μετά από εκείνο των συζητήσεων μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δήμων που αδελφοποιήθηκαν ή πρόκειται να αδελφοποιηθούν. Στο επόμενο, τρίτο στάδιο αναμένεται να συναφθούν συμπράξεις παροχής τεχνογνωσίας από γερμανικούς φορείς στις ελληνικές περιοχές που εξεδήλωσαν αντίστοιχο ενδιαφέρον. Ο Γερμανός αξιωματούχος αναφέρθηκε σε ενδεχόμενες συνεργασίες για την παραγωγή ξυλείας στη Σκύδρα και την προώθηση του χειμερινού τουρισμού στην Αλμωπία.

Από την πλευρά τους ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης αλλά και οι δήμαρχοι των δήμων της περιφερειακής ενότητας, πρότειναν ως τομείς συνεργασίας, την κτηνοτροφία και τον τουρισμό και ειδικότερα τον αρχαιολογικό, χιονοδρομικό και ιαματικό. Σε ένα γενικότερο, όμως, πλαίσιο, ο κ. Θεοδωρίδης τόνισε ότι χρειάζονται μακρές προγραμματικές συνεργασίες, με μηχανισμούς ανατροπής του αρνητικού εμπορικού ισοζυγίου, στήριξης των εξαγωγών και υιοθέτησης ενός πολυετούς συστήματος χρηματοδοτήσεων.

Στη συζήτηση που ακολούθησε και μεταδόθηκε από την αντιπεριφέρεια Πέλλας, μέσω του δικτύου “σύζευξις”, εκπρόσωποι των τοπικών αυτοδιοικητικών και επιχειρηματικών φορέων, απευθυνόμενοι στον κ. Φούχτελ, επισήμαναν την αρνητική ψυχολογική κατάσταση στην Ελλάδα και το δυσμενές κλίμα που διαμορφώνεται στον επιχειρηματικό κόσμο, ως αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών πιέσεων στη χώρα.

Ο κ. Φούχτελ απάντησε «Μόνο με συνεργασία μπορούμε να κάνουμε βήματα για πρόοδο και ανάκαμψη» τονίζοντας πάντως ότι, αναφορικά με την κατάσταση στην Ελλάδα «πρώτη υπεύθυνη και αρμόδια να δώσει λύσεις είναι η ελληνική κυβέρνηση που πρέπει να αντλήσει ό,τι θετικό υπάρχει σήμερα στη χώρα ως ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Σημείωσε, άλλωστε, ότι «οι Έλληνες ψηφοφόροι σε λίγες μέρες θα αποφασίσουν την τύχη της χώρας».

Μιλώντας για τη δική του παρουσία στην Ελλάδα σχολίασε: «Η παρουσία μου εδώ δεν εντάσσεται μόνο στο πλαίσιο ενός απλού ταξιδιού. Ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα να υλοποιηθούν πραγματικά αυτές οι συνεργασίες και προσφέρομαι να υποστηρίξω την προοπτική αυτή έμπρακτα και στο μέλλον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Την είδε”… βασιλιάς των Ελλήνων ο υπουργός της Μέρκελ για την Ελλάδα!

Την Κρήτη “επιθεωρεί” ο υφυπουργός της Μέρκελ για την ελληνογερμανική συνεργασία – ΒΙΝΤΕΟ 

Η Μέρκελ έκανε υφυπουργό Ελλαδας τον “κύριο Τίποτα”!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε