Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Φθιώτιδα: 42 χωριά αποκλεισμένα από τα χιόνια – Τεράστια προβλήματα στους δρόμους!

Φθιώτιδα: 42 χωριά αποκλεισμένα από τα χιόνια – Τεράστια προβλήματα στους δρόμους!

Το χιόνι ξεπερνά σε πολλά χωριά τους 70 πόντους – Διαβάστε για την κατάσταση που επικρατεί συνολικά στο νομό…

Μόνο με αλυσίδες και μόνο για τα Ι.Χ. επιτρέπεται η κυκλοφορία από Λαμία προς Άμφισσα. Οι οδηγοί θα συναντήσουν αρκετές δυσκολίες στο δρόμο και σε κάποιες περιπτώσεις είναι υποχρεωμένοι να ακινητοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους περιμένοντας να διέλθουν τα μηχανήματα εκχιονισμού.

Σε αρκετά σημεία του δρόμου υπάρχουν ακινητοποιημένα φορτηγά αυτοκίνητα και σε άλλες περιπτώσεις οι αστυνομικοί με κάθε τρόπο προσπαθούν να τα απομακρύνουν.

Στο δρόμο Λαμίας – Αμφισσας, οι οδηγοί θα συναντήσουν τα προβλήματα 5 χιλιόμετρα μετά τη Λαμία όπου είναι αναγκασμένοι να βάλουν αλυσίδες και να συνεχίσουν έτσι στην περιοχή του Μπράλου και μέχρι λίγο πριν τη Γραβιά. Τα βάσανα όμως δεν τελειώνουν εκεί αφού είναι υποχρεωμένοι λίγο αργότερα να βάλουν και πάλι αλυσίδες και με πολύ κόπο να περάσουν το 51ο χλμ. όπου επικρατούν πολικές συνθήκες. Είναι χαρακτηριστικό ότι για περισσότερο από δύο ώρες είχαν φράξει το δρόμο νταλίκες που είχαν “διπλώσει” στο συγκεκριμένο σημείο και χρειάστηκαν τιτάνιες προσπάθειες τα μηχανήματα της περιφέρειας να τις απομακρύνουν.

Στο δρόμο Λαμίας Δομοκού τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι η χιονόπτωση συνεχώς αυξάνεται και η αστυνομία επιτρέπει την διέλευση αυτοκινήτων μόνο με αλυσίδες. Το ύψος του χιονιού στην ευρύτερη περιοχή του Δομοκού έχει φτάσει τους 30 πόντους ενώ από τις 18.00 το απόγευμα και μετά χιονίζει ασταμάτητα και μάλιστα με ιδιαίτερη ένταση. Μάλιστα η Περιφέρεια Στερεάς και ο Δήμος Δομοκού έχουν από το μεσημέρι μισθώσει και πρόσθετα μηχανήματα προσπαθώντας να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς ρίχνοντας το κύριο βάρος στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού προς Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λάρισα.

Λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα περισσότερα από 200 αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στην περιοχή του Δομοκού. Έχουν ακινητοποιηθεί μέχρις ότου τα μηχανήματα μπορέσουν να απομακρύνουν διπλωμένα φορτηγά που έχουν εγκλωβιστεί σε απόσταση 7 χιλιομέτρων μετά την πόλη του Δομοκού. Ήδη η αστυνομία προσπαθεί να αποτρέψει τους οδηγούς να διέρχονται και επιτρέπουν την διέλευση προς το Δομοκό μόνο με αλυσίδες και μόνο στα ελαφρά αυτοκίνητα .

Στο δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου τα πράγματα γίνονται εφιαλτικά. Το χιόνι ξεκινά από την πόλη της Μακρακώμης και τα προβλήματα αρχίζουν 6 χιλιόμετρα μετά. Η διέλευση γίνεται μόνο με αλυσίδες ενώ τα μηχανήματα δεν προλαβαίνουν να απομακρύνουν το χιόνι από το οδόστρωμα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγα λεπτά μετά την διέλευση του εκχιονιστικού που απομακρύνει το χιόνι και ρίχνει αλάτι το οδόστρωμα γεμίζει πάλι με χιόνι και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται αδύνατη. Ετσι τα αυτοκίνητα συγκεντρώνονται κομβόι και ακολουθούν εκχιονιστικό μηχάνημα για να φτάσουν μέχρι το Καρπενήσι. Παρόμοιες εικόνες έχουμε και με την κάθοδο από Καρπενήσι προς Λαμία.

 Όλα τα ορεινά χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας είναι ουσιαστικά αποκλεισμένα. Μπορεί τα μηχανήματα της Περιφέρειας αλλά και των δήμων να άνοιξαν τους δρόμους μέχρι το απόγευμα όμως η τρομακτική χιονόπτωση που πέφτει μετά τις 5 το απόγευμα τους έχει κλείσει εκ νέου. Περισσότερα από 42 χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας αλλά και της Υπάτης παραμένουν αποκλεισμένα αφού υπάρχει αδυναμία συγκοινωνίας. Με τεράστιες δυσκολίες και η κυκλοφορία σε όλα τα χωριά του Δομοκού ενώ σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζουν και τα ορεινά χωριά των Δήμων Λαμίας και Αμφίκλειας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε