Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Φτωχά τα ευρήματα από την σκούπα της ΕΛ.ΑΣ στο κέντρο – Συλλήψεις μεταναστών on camera

Φτωχά τα ευρήματα από την σκούπα της ΕΛ.ΑΣ στο κέντρο – Συλλήψεις μεταναστών on camera

– Πάνω από 1.000 οι προσαγωγές αλλά ελάχιστες οι συλλήψεις
– Έγιναν έλεγχοι σε 1.656 την Πέμπτη αλλά οι 20 που συνελήφθησαν ήταν για αδικήματα ναρκωτικών
– Ελάχιστοι οι παράνομοι μετανάστες

Νέα επιχείρηση σκούπα της ΕΛΑΣ βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί σε Αθήνα και Πειραιά. Ωστόσο, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν φαίνεται να αποδίδει και τόσο καρπούς αυτό το τεράστιο εγχείρημα και αυτό που έχει σημασία είναι η συνέχεια που θα έχει. Κι αυτό, γιατί οι υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας δεν θα σταματήσουν να είναι υποβαθμισμένες, αφού οι περισσότεροι από εκείνους που προσάγονται έχουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Επί του παρόντος οι μετανάστες μεταφέρονται και κρατούνται στο τμήμα Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη δίχως να έχει διευκρινιστεί εάν άμεσα θα προωθηθούν σε κάποιο κέντρο κράτησης εντός ή εκτός της Αττικής.

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής την Πέμπτη διατέθηκαν συνολικά 403 αστυνομικοί οι οποίοι έκαναν ελέγχους σε 1.656 άτομα εκ των οποίων 359 έλληνες και 1.297 αλλοδαπούς.

Επίσης προσήχθησαν για έλεγχο των εγγράφων τους 781 αλλοδαποί, καθώς και 30 Ελληνες για έλεγχο της ταυτότητας τους.

Από τους άντρες της ΕΛ.ΑΣ συνελήφθησαν 20 άτομα από τα οποία 11 για ναρκωτικά, δυο για κλοπές, δυο για καταδικαστικές αποφάσεις, ένας για οπλοκατοχή και τέσσερις για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Ακόμη οδηγήθηκαν στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα έξι γυναίκες που εκδίδονταν παράνομα και βρέθηκαν δυο κλεμμένα οχήματα.

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του παραεμπορίου διατέθηκαν 116 αστυνομικοί οι οποίοι πραγματοποίησαν ελέγχους σε διάφορες περιοχές του κέντρου της Αθήνας και περιμετρικά του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΑΣΟΕΕ) και της Νομικής Σχολής.

Κατά τους ελέγχους προσήχθησαν 208 αλλοδαποί και κατασχέθηκαν 4.685 προϊόντα – απομιμήσεις. Παράλληλα κατασχέθηκαν 1,8 γραμμάρια ηρωίνης και 160 ναρκωτικά χάπια.
Ακόμη συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί από τους οποίους ένας για ναρκωτικά και τέσσερις για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απίστευτο συμβάν σε σκούπα της ΕΛΑΣ! Αλλοδαπός δάγκωσε αστυνομικό και του έκοψε το δάχτυλο

Ποιοι θα αναλάβουν τη φρούρηση;

Αυτά είναι τα στρατόπεδα για τους παράνομους μετανάστες – Όλη η λίστα των υποψήφιων περιοχών

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε