Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Γ.Μπαμπινιώτης: “Ο νόμος για τα πανεπιστήμια επειδή ψηφίστηκε δεν σημαίνει ότι είναι αλάθητος”!

Βελτιώσεις στο νόμο για τα πανεπιστήμια προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης. Δήλωσε ακόμη ότι είναι εναντίον κάθε μορφής βίας αναφερόμενος στις εκλογές πρυτάνεων.

Την ανάγκη σεβασμού του νόμου για τα Πανεπιστήμια επισήμανε ο νέος υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης και προανήγγειλε βελτιώσεις σε αυτόν, μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντησή του με το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).

    Αφορμή για τις αναφορές στο νόμο, δόθηκε από τις προγραμματισμένες, για αύριο, εκλογές των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Ήδη, έχουν αναβληθεί στο Πάντειο και στο Ιωαννίνων, για δεύτερη φορά.

    Ο υπουργός δήλωσε ότι είναι εναντίον κάθε μορφής βίας. Το να παρεμποδίζονται οι διαδικασίες -πρόσθεσε- δεν τιμά κανέναν. Συσσωρεύονται οι αρνητικές εντυπώσεις για τα δημόσια Πανεπιστήμια. Χρειάζεται προσοχή στην αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων, υπογράμμισε.

    Ο υπουργός είπε ότι θα συναντηθεί με τους πρυτάνεις, για να εξετάσουν την ουσία και τα πραγματικά προβλήματα, ενώ επισήμανε ότι θα συζητήσει μαζί τους για να βρουν λύσεις. Υπάρχει όμως ο νόμος, τόνισε, ο οποίος ψηφίστηκε από την πλειοψηφία της Βουλής και πρέπει να τον σεβαστούμε, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι αλάθητος.

    Σχετικά με το θέμα των μαθητικών παρελάσεων και ποιες είναι οι σκέψεις του για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ο Γ. Μπαμπινιώτης τόνισε ότι, ως δάσκαλος και εκπαιδευτικός, θα αισθανόταν άσχημα αν δεν ήταν παρών στην απόδοση τιμών γι αυτούς που στέριωσαν αυτό τον τόπο. Τον Μακρυγιάννη, τον Κολοκοτρώνη κλπ. Μάλιστα, είπε ότι αισθάνθηκε ανακούφιση που αποφασίστηκε στο υπουργικό συμβούλιο η συμμετοχή όλων στις παρελάσεις.

    Όσο για τα κατ΄εξοχήν θέματα των δασκάλων, ο υπουργός τόνισε ότι επισκέφθηκε τα γραφεία της Ομοσπονδίας των Δασκάλων, καθώς ο ίδιος αισθάνεται δάσκαλος και είναι φυσικό να ξεκινήσει από τους δασκάλους τις συζητήσεις του με τους εκπαιδευτικούς.

    Υπογράμμισε ότι θα ξεκινήσει διάλογος με τους εκπαιδευτικούς, με στόχο να μάθει ο ίδιος από πρώτο χέρι τα ζητήματα που τους απασχολούν και να προσπαθήσει να βοηθήσει στην επίλυσή τους. Είναι περιορισμένο το χρονικό διάστημα -είπε- αλλά θα καταβάλει κάθε προσπάθεια να αντιμετωπιστούν, μέσα από τη συζήτηση και το διάλογο, καίρια θέματα. Ένα από αυτά, είναι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, η οποία θα συζητηθεί, ώστε να μην είναι τιμωρητικού χαρακτήρα, δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι, σε καμία περίπτωση, δεν απορρίπτεται η αξιολόγηση.

    Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κομνηνός Μαντάς τόνισε και αυτός την εκπαιδευτική ιδιότητα του νέου υπουργού, προσθέτοντας ότι τον καλοδέχθηκαν στα γραφεία τους οι δάσκαλοι. Μάλιστα, επισήμανε ότι είναι ευκαιρία να υλοποιήσει ο κ. Μπαμπινιώτης, όσα είχε εισηγηθεί στο υπουργείο Παιδείας κατά το παρελθόν. Τόνισε ιδιαίτερα ότι ο νέος υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα υπάρχουν τα βιβλία των παιδιών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις αρχές Αυγούστου στα σχολεία, ενώ είπε ότι η Παιδεία βρίσκεται στη χειρότερη φάση της, χρησιμοποιώντας μάλιστα την έκφραση «η Παιδεία είναι υπό διωγμόν» και οι εκπαιδευτικοί έχουν αναξιοπρεπή διαβίωση. Υπογράμμισε, όμως, σχετικά με την αξιολόγηση, ότι δεν μπορεί να κατηγοριοποιούνται οι εκπαιδευτικοί ούτε να αξιολογούνται, με βάση τις επιδόσεις των μαθητών τους. Είμαστε -κατέληξε – αντίθετοι σε μια λογική αξιολόγησης- τιμωρίας των εκπαιδευτικών.

    Ο νέος υπουργός Παιδείας θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες και με τους καθηγητές της ΟΛΜΕ, ενώ την προσεχή Παρασκευή θα συναντηθεί με τους πρυτάνεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε