Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Γ.Παπακωνσταντίνου εφ’όλης της ύλης

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων θα ανακοινωθεί…

σύντομα αφού συζητηθεί και αποφασιστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Ημερησία του Σαββάτου”.

 

Όπως επισημαίνει, υπάρχουν προβλέψεις στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης για έσοδα μέσα στην τριετία από το πρόγραμμα, ωστόσο θα πρέπει να εξεταστούν και οι συνθήκες των αγορών για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημειώνει ότι έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 123 “που είναι και Κοινοτική υποχρέωση, αλλά και ένα πρώτο βήμα σε αυτό το πεδίο για μια σειρά από επαγγέλματα”.

 

Για τα υπόλοιπα επαγγέλματα διευκρινίζει ότι θα υπάρξει διάλογος, ο οποίος “θα ξεκινήσει τον Απρίλιο και θα ολοκληρωθεί μέσα σε λίγους μήνες”.

 

Χαρακτηρίζει παράλληλα “νίκη της Ελλάδας και μεγάλη επιτυχία της Ευρωζώνης” τη συμφωνία των ηγετών της Ε.Ε. για το μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας, ενώ επανέλαβε ότι στόχος είναι “να μη χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ποτέ”.

 

Για τη μείωση της δημόσιας σπατάλης ο υπουργός Οικονομικών κάνει λόγο για ένα “πολύ μεγάλο στοίχημα”, επισημαίνοντας ότι “για πρώτη φορά γίνεται μια τόσο σοβαρή προσπάθεια ελέγχου των δημοσίων δαπανών”. Εμφανίζεται παράλληλα αισιόδοξος ότι “και τους στόχους του έτους θα πετύχουμε, αλλά και ακόμη καλύτερο έλεγχο στις δαπάνες θα μπορούμε να έχουμε στο άμεσο μέλλον”.

 

Υπογραμμίζει παράλληλα ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο βάζει τέλος στην ατιμωρησία και γίνεται “για πρώτη φορά μια συνολική προσπάθεια αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής σε όλα τα επίπεδα”.

 

Για τη φορολογία των ακινήτων ο κ. Παπακωνσταντίνου σημειώνει ότι “αποκαθίσταται η δικαιοσύνη στον τρόπο της φορολόγησης των ακινήτων, ενώ διατηρούνται ελαφρύνσεις και εκπτώσεις για την αγορά πρώτης κατοικίας”. Σημειώνει παράλληλα ότι δεν προβλέπεται αύξηση των αντικειμενικών αξιών το 2010.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε