Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Γ.Παπανδρέου: “Ετσι θα κυβερνήσω”

Γ.Παπανδρέου: “Ετσι θα κυβερνήσω”

Δεσμεύτηκε για μικτό και ευέλικτο υπουργικό συμβούλιο, αυτόνομο υπουργείο οικονομικών και  ίδρυση υπουργείου προστασίας του πολίτη.

Υπουργικό συμβούλιο που θα λειτουργεί με μικρότερο αριθμό μελών, το οποίο θα είναι ευέλικτο και  θα εργάζεται συλλογικά, προανήγγειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατα τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  είπε επίσης οτι θα δημιουργήσει αυτόνομο υπουργείο Οικονομικών που θα παρακολουθεί την δημοσιονομική πολιτική, ενώ το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα συνεργάζεται με διεθνείς οικονομολόγους.

    Επιπλέον, ανακοίνωσε τη δημιουργία υπουργείου Προστασίας του πολίτη, στο οποίο θα συγχωνευθούν η Δημόσια Ασφάλεια, η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία. Θα δημιουργηθεί επίσης ένα ισχυρό υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ενω θα συγκροτηθεί υπουργείο Υποδομών στο οποίο θα ενταχθούν τα δημόσια έργα και οι μεταφορές.

Σχετικά με τις αλλαγές  στη δημόσια διοίκηση ο κ. Παπανδρέου είπε ότι στόχος είναι η διοίκηση να στελεχωθεί “από άριστους και όχι από τους αρεστούς”.

 
    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην αρχή της εισήγησής του επέκρινε την ΝΔ για το σύνολο της πολιτικής της και ζήτησε απο τους πολίτες ισχυρή αυτοδυναμία.

  

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε