Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Γ. Παπανδρέου: Όλοι έχουμε ευθύνη για πρακτικές του παρελθόντος

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας πρακτικές και αντιλήψεις που…

μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο, να δώσουμε οξυγόνο στο πολιτικό σύστημα, χτυπώντας τη διαφθορά, ακόμα κι αν πρέπει να ματώσουμε, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του σε σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στην Κομοτηνή.

 

Όλοι έχουμε ευθύνη για πρακτικές του παρελθόντος, αλλά σήμερα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη να αλλάξουμε αυτές τις πρακτικές, παρατήρησε ο Πρωθυπουργός.

 

«Ήταν αποδεκτή από την κοινωνία η φοροδιαφυγή, ήταν αποδεκτό ο γιατρός να παίρνει φακελάκι ή προμήθεια από φαρμακοβιομηχανίες. Αυτά είναι που πληρώνουμε σήμερα», ανέφερε ενδεικτικά και χαρακτήρισε δικαιολογημένη την οργή των πολιτών για την ατιμωρησία, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως «η οργή και η διαμαρτυρία από μόνες τους δεν θα μας πάνε πουθενά». Η οργή και η διαμαρτυρία πρέπει να γίνουν δύναμη λύτρωσης από το παρελθόν, δύναμη αλλαγής θεσμών και νοοτροπιών, υποστήριξε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως η φάση στην οποία εισέρχεται η χώρα, είναι φάση ευνομίας, απόδοσης δικαιοσύνης και ανάπλασης του κοινωνικού κράτους.

 

Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, τα προβλήματα διαφθοράς έπρεπε να είχαν αντιμετωπιστεί εδώ και πολύ καιρό, αλλά δυστυχώς η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα και επέλεξε τη σιωπή και τη συγκάλυψη, επιφέροντας σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία της χώρας διεθνώς.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε