Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Γ.Παπανδρέου: ώρα για ξεκαθάρισμα λογαριασμών

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την εκτίμηση ότι ο ελληνικός λαός, στην πλειοψηφία του…

στηρίζει τα μέτρα της κυβέρνησης για την οικονομία σε ένα ποσοστό 60% με 70%, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στην ενημερωτική εκπομπή του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού της Αυστραλίας ABC, “Lateline”.

 

“Έχουμε φτάσει στη στιγμή του ξεκαθαρίσματος των λογαριασμών αν θέλετε, στη στιγμή κατά την οποία η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει και θα είναι οδυνηρό. Ο κόσμος το ξέρει αυτό, αλλά νομίζω πως ο κόσμος λέει ‘ας το κάνουμε και ας τελειώνουμε μ’ αυτό'” είπε ο κ. Παπανδρέου.

 

Αναφερόμενος στα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, είπε ότι “πρώτα έχουμε ένα εσωτερικό πρόβλημα που συνίσταται στην κακοδιαχείριση της οικονομίας μας, ειδικά από την προηγούμενη κυβέρνηση, διαφθορά, νεποτισμός, πελατειακή πολιτική. Πολλά χρήματα σπαταλήθηκαν μέσω τέτοιων πρακτικών. Έτσι χρειάζεται να κάνουμε βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές καθώς και να αντιμετωπίσουμε το άμεσο πρόβλημα του ελλείμματος”.

 

Για τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός είπε ότι η βοήθεια δε θα είναι να δώσουν χρήματα. “Δε ζητάμε χρηματικές απαλλαγές ή ελεημοσύνη. Λέμε ότι πρέπει να είμαστε σε θέση να δανειζόμαστε με παρόμοιους όρους. Αυτό που θα συμβεί είναι ότι άλλες χώρες θα μας βοηθήσουν να δανειστούμε με χαμηλότερα επιτόκια”, είπε ο κ. Παπανδρέου.

 

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως “θετική έκπληξη” την ανταπόκριση του ελληνικού λαού στο αυστηρό πρόγραμμα σταθερότητας, λέγοντας μάλιστα ότι “το πνεύμα ενότητας και αποφασιστικότητας που έχουμε σήμερα στην Ελλάδα μπορώ να το συγκρίνω μόνο με ό,τι αισθανθήκαμε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων”.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε