Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

“Γαλλικά” Σαρκοζί στον Παπαδήμο

Σε τηλεφωνική επικονωνία που είχαν ο Γάλλος πρόεδρος και ο Ελληνας πρωθυπουργός συζήτησαν θέματα όπως η πορεία του PSI, η εφαρμογή των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα κλπ.

Λίγες ώρες μετά τη συνάντηση Μέρκελ – Σαρκοζί, κατα την οποία ουσιαστικά μας απείλησαν οτι αν δεν δεν πάρουμε νέα μέτρα, δεν θα δούμε την επόμενη δόση, ο Γάλλος πρόεδρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Λουκά Παπαδήμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νικολά Σαρκοζί συζήτησε με τον έλληνα πρωθυπουργό τις τρέχουσες εξελίξεις και ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε την ανάγκη να προωθηθούν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γάλλος Πρόεδρος ήταν θετικός σχετικά με το PSI και το πώς εξελίσσεται, ενώ προσφέρθηκε να βοηθήσει η γαλλική πλευρά για την επιτυχή έκβαση της διαπραγμάτευσης. Δεν ήταν το ίδιο θετικός κατά τη συζήτηση της εφαρμογής, από την ελληνική πλευρά, των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης.

Κατα τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Σαρκοζί κινήθηκε στο κλίμα των δηλώσεων που είχε κάνει νωρίτερα η κ. Μέρκελ, προειδοποιώντας, ουσιαστικά, πως αν η Ελλάδα δεν υλοποιήσει τις αποφάσεις, δεν θα μπορέσει να προχωρήσει το σχέδιο στήριξης της χώρας.

Διαβάστε

Πιο ορατή από ποτέ η απειλή χρεοκοπίας – Μέρκελ : Πάρτε μέτρα αλλιώς δεν παίρνετε τη νέα δόση

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε