Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

ΓΕΝΟΠ: Αναπόφευκτη η χρεοκοπία της ΔΕΗ

Σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει πως ακόμα κι αν η κυβέρνηση εγκρίνει τις αυξήσεις στα τιμολόγια, σε λίγους μήνες η διοίκηση θα ζητήσει κι άλλες.

“‘Οχι” στις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, λέει η ΓΕΝΟΠ  επισημαίνοντας ότι “οι καταναλωτές ως τα εύκολα θύματα καλούνται πληρώσουν μία ακόμη δυσβάστακτη αύξηση (την 11η μέσα σε 2 χρόνια) εξαιτίας των απαράδεκτων και καταστροφικών αποφάσεων της κυβέρνησης σε βάρος της ΔΕΗ”.

Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι ακόμη και αν η κυβέρνηση εγκρίνει τις αυξήσεις που ζητά η ΔΕΗ, σε λίγους μήνες η διοίκηση της επιχείρησης θα αναγκαστεί και πάλι να ζητήσει αυξήσεις “γιατί η χρεοκοπία της ΔΕΗ είναι αναπόφευκτη” και ότι οι καταναλωτές ρεύματος από το 2013 θα πληρώνουν 600 εκατ. – 1,2 δις. ευρώ ετησίως επιπλέον σε εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται, τέλος, η Ομοσπονδία, το 2011 1,6 εκατ. νοικοκυριά με μικρές καταναλώσεις (έως 800 κιλοβατώρες) το τετράμηνο πλήρωσαν αυξήσεις 11,1 % καθώς δεν εντάχθηκαν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Διαβάστε

Νέο ηλεκτροσόκ για τα ελληνικά νοικοκυριά

Αυξήσεις ως 15% στη ΔΕΗ με το νέο χρόνο!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε