Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Γερμανικά «μάτια» στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Για να μειώσει το χρέος της, η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει το ποσοστό που κατέχει στο αεροδρόμιο των Σπάτων.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο Αλεξάντρ Ζινέλ, αντιπρόεδρος επί θεμάτων διεθνών επενδύσεων και διαχείρισης της γερμανικής εταιρίας Fraport. «Η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης ποσοστού 55% που κατέχει στο Αεροδρόμιο Αθηνών, καθώς χρειάζεται να μειώσει το χρέος της. Πρόκειται για ένα θαυμάσιο στοιχείο ενεργητικού, το οποίο γνωρίζουμε καλά και θα εξετάζαμε το ενδεχόμενο επένδυσης σε αυτό», τόνισε το ανώτατο διευθυντικό στέλεχος της εταιρίας. Επιβεβαίωσε δε ότι εκτός από το αεροδρόμιο της Αθήνας, η Fraport ενδιαφέρεται και για αεροδρόμια στη Βρετανία.

Η Fraport βοήθησε κοινοπραξία της οποίας ηγείται η Hochtief, η οποία κατέχει ποσοστό 45% του Αεροδρομίου, να το αναπτύξει. Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε διαδικασία επιλογής συμβούλων σχετικά με το ποσοστό που κατέχει στο Αεροδρόμιο των Αθηνών, πρόσθεσε.

Η συγκεκριμένη (σ.σ. κεφαλαιακή) τοποθέτηση θα ήταν συμπληρωματικού χαρακτήρα έναντι αντίστοιχων που έχει το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της Fraport σε αερολιμένες αναδυομένων οικονομιών. «Τα διεθνή αεροδρόμια αντιστοιχούν σε 25% των βασικών κερδών μας και ελπίζουμε στην αύξηση του μεριδίου αυτού στο ένα τρίτο, κατά την επομένη πενταετία», είπε ο Ζινέλ.

Η εταιρία, η οποία προωθεί επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 7 δισ. ευρώ στον αερολιμένα της στη Φρανκφούρτη, το μεγαλύτερο της Γερμανίας, προσδοκά την απόκτηση στοιχείων ενεργητικού τόσο σε αναδυόμενες όσο και σε ώριμες οικονομίες, δήλωσε ο Ζινέλ στο Reuters, μιλώντας στο περιθώριο συνεδρίου που διεξάγεται στο Δουβλίνο επί θεμάτων παγκόσμιας ανάπτυξης των αερομεταφορών.

«Παρακολουθούμε επίσης την κατάσταση με την ΒΑΑ στη Βρετανία. Μας αρέσουν τα αεροδρόμια στη Σκωτία που έχουν ένα καλό μίγμα κίνησης και μια ευρεία βάση αεροπορικών εταιριών και όχι μόνον μεταφορείς χαμηλού κόστους», δήλωσε ο Ζινέλ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε