Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Γερμανική κυβέρνηση: Ποιό κούρεμα; Μόνο χρηματοδότηση!

Γερμανική κυβέρνηση: Ποιό κούρεμα; Μόνο χρηματοδότηση!

Ο εκπρόσωπος τη καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να τεθεί στο σημερινό Eurogroup το ζήτημα για κούρεμα του χρέους της Ελλάδας.

Ειδικότερα ο κ. Ζάιμπερτ εξέφρασε την ελπίδα της γερμανικής κυβέρνησης για μια συμφωνία, απόψε, σε ό,τι αφορά την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού για την Ελλάδα, ωστόσο διευκρίνισε ότι στο σημερινό Eurogroup δεν θα τεθεί ζήτημα νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους με την συμμετοχή του δημόσιου τομέα.

«Το “κούρεμα” δεν αποτελεί ζήτημα και για άλλες χώρες της Ευρωζώνης, επομένως οι υπουργοί Οικονομικών δεν θα το συζητήσουν. Ούτε για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποτελεί ζήτημα», τόνισε ο κ. Ζάιμπερτ και υποστήριξε ότι μια τέτοια απομείωση χρέους θα παραβίαζε τόσο τις Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν επιτρέπουν στα κράτη-μέλη να αναλαμβάνουν τα χρέη άλλων μελών, όσο και την εθνική νομοθεσία της Γερμανίας και άλλων κρατών-μελών της Ευρωζώνης. Επιπλέον, θα είχε, επισήμανε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, ως συνέπεια «τεράστια απώλεια αξιοπιστίας», ενώ θα ενθάρρυνε, ενδεχομένως, άλλα κράτη που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους να απαιτήσουν ίδια αντιμετώπιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε εξέλιξη το Eurogroup για την Ελλάδα – Ρεν:Είμαστε ένα εκατοστό από την συμφωνία – Σόϊμπλε: Είμαστε καλά προετοιμασμένοι για την εξεύρεση λύσης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε