Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Γερμανικό χέρι βάζει ”μαχαίρι” στο προσωπικό και στους μισθούς των υπαλλήλων στον ΟΤΕ

Γερμανικό χέρι βάζει ”μαχαίρι” στο προσωπικό και στους μισθούς των υπαλλήλων στον ΟΤΕ

– Το αποκάλυψε σε γερμανική εφημερίδα υψηλόβαθμο στέλεχος της Deutsche Telekom 
– Οι Γερμανοί λένε πως διαπραγματεύονται με την κυβέρνηση και το συνδικάτο των εργαζομένων απολύσεις και περικοπές μισθών

Στην εφημερίδα Financial Times Deutschland ο Guido Kerkhoff, επικεφαλής για την ΝΑ Ευρώπη της Deutsche Telekom και μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ, αποκαλύπτει πως ο γερμανικός κολοσσός θέλει να σώσει την επένδυση του στην Ελλάδα με μειώσεις μισθών και περικοπές δαπανών.

Μάλιστα ο κ. Kerkhoff σημείωσε πως βρίσκεται αυτή την περίοδο σε συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση, η οποία εξακολουθεί να είναι σημαντικός μέτοχος του ΟΤΕ, αλλά και το συνδικάτο του Οργανισμού για τις μειώσεις μισθών.

 
Το μεγαλοστέλεχος της DT και του ΟΤΕ συνέκρινε την ελληνική και την γερμανική εταιρεία λέγοντας πως το 37% του κόστους του ΟΤΕ οφείλεται στις δαπάνες προσωπικού και στη μισθοδοσία όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην Deutsche Telekom δεν ξεπερνάει το 20%.
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο ΟΤΕ είναι η πιο ακριβή εμπλοκή της DT στην ΝΑ Ευρώπη καθώς το 2008 διέθεσε σχεδόν 4 δισ. ευρώ για να αποκτήσει το 30% του μετοχικού κεφαλαίου και μέχρι το τέλος του έτους καλείται να διαγράψει σχεδόν μισό δισ. ευρώ.

Συνδικαλιστές της ΟΜΕ ΟΤΕ ανέφεραν αργά το απόγευμα στο NewsIt πως στα μέσα Ιανουαρίου υπογράφεται η επιχειρησιακή σύμβαση για το 2010-2011 που προβλέπει πάγωμα μισθών και μείωση εως και 50% σε επιδόματα και υπερωρίες ενώ δεν έχει συζητηθεί  θέμα των απολύσεων και επίσης χαρακτηρίζουν ως λογιστικά τρυκ τις συγκρίσεις μεταξύ DT και ΟΤΕ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε