Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Γερμανός πρέσβης: “Θλίβομαι…”

Γερμανός πρέσβης: “Θλίβομαι…”

Την βαθιά δυσαρέσκεια και ενόχληση της Βουλής των Ελλήνων για τα δημοσιεύματα

του Γερμανικού Τύπου κατά της χώρας μας, εξέφρασε ο Φίλιππος Πετσάλνικος στον Γερμανό Πρέσβη στην Αθήνα.

Στη συνάντηση που είχαν στη Βουλή μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου  ο κ. Πετσάλνικος τόνισε πως η αρνητική εικόνα που δημιουργείται για την Ελλάδα και τους Έλληνες δεν συμβάλει στην κοινή επιδίωξη για περαιτέρω βελτίωση των Ελληνο – Γερμανικών σχέσεων.

Ο Γερμανός Πρέσβης Βόλφγκανκ Σούλτχαϊς από την πλευρά του μετέφερε στον Πρόεδρο της Βουλής τη θλίψη του για τα πρόσφατα άρθρα στον γερμανικό Τύπο, μιλώντας για «μεμονωμένες φωνές» που δεν απηχούν την γνώμη που έχουν οι Γερμανοί πολίτες στο σύνολο τους για την Ελλάδα.

Μάλιστα ο κ. Σουλτχάις τόνισε πως η Γερμανία ως εταίρος και φίλος της Ελλάδος συμπαρίσταται σθεναρά στην Ελλάδα, ειδικά υπό τις σημερινές συνθήκες και πρόσθεσε πως η χώρα του έχει εμπιστοσύνη στην απαραίτητη διαρθρωτική πορεία της ελληνικής κυβέρνησης.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση που γερμανού πρέσβη όπου μεταξύ άλλων αναφερόταν : 

” Η Πρεσβεία θλίβεται για το γεγονός ότι πρόσφατα άρθρα του γερμανικού Τύπου θίγουν και δημιουργούν στο ελληνικό κοινό και τα ελληνικά μέσα αίσθημα προσβολής. Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Εξωτερικών Βέστερβελλε αποσαφήνισε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, ότι η Γερμανία ως εταίρος και φίλος της Ελλάδος συμπαρίσταται σθεναρά στην Ελλάδα ειδικά υπό τις σημερινές συνθήκες. Επέστησε επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στην απαραίτητη διαρθρωτική πορεία της ελληνικής κυβέρνησης”.

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάγκαλος προς Γερμανούς: Μας κλέψατε τον χρυσό

Οργή Πετσάλνικου για ανθελληνικά δημοσίευματα

Ακραία πρόκληση κατά της Ελλάδας από γερμανικό περιοδικό

Μέρκελ: Κερδοσκοπούν σε βάρος της Ελλάδας

Γερμανοί βουλευτές υπέρ της Ελλάδας

Πεντάγωνο: Να ποιοί είναι οι απατεώνες της Ευρώπης!

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε