Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Γερμανός πρόξενος: «Δεν βιαιοπράγησαν, μόνο ένα φλιτζάνι καφέ δέχτηκα!»

Γερμανός πρόξενος: «Δεν βιαιοπράγησαν, μόνο ένα φλιτζάνι καφέ δέχτηκα!»

Η Μέρκελ μας… μάλωσε, αλλά ο Γερμανός πρόξενος θέλησε να αντιμετωπίσει με χιούμορ τις ασχήμιες που έγιναν εις βάρος του στη Θεσσαλονίκη, από εργαζόμενους στην ΠΟΕ ΟΤΑ.

Σε δεξίωση για την ελληνο-γερμανική φιλία, το βράδυ της Πέμπτης, που για λόγους ασφαλείας έγινε στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ και όχι στις εγκαταστάσεις του λιμανιού, όπως είχε προγραμματιστεί, ο Βόλφγκανγκ Χέλσχερ Ομπερμάιερ εμφανίστηκε κρατώντας στα χέρια του ένα ζευγάρι γυαλιά, αφού τα δικά του, τα έχασε στα πρωινά γεγονότα.

Αμέσως εξήγησε ότι του τα χάρισε ένα κατάστημα οπτικών στη Θεσσαλονίκη και ζήτησε από όλους να πούνε στον κόσμο ότι «ούτε μου επιτέθηκαν, ούτε βιαιοπράγησαν εναντίον μου οι διαδηλωτές. Δέχθηκα μόνο ένα φλιτζάνι καφέ και ήταν μια περίεργη πρόσκληση να πιούμε από κοντά έναν καφέ». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «σε καμιά περίπτωση τα σημερινά γεγονότα δεν θα θολώσουν τις ελληνογερμανικές σχέσεις».

«Η μέρα ξεκίνησε με έναν καφέ και ολοκληρώνεται με κρασί και μπύρα», είπε, με χιούμορ επίσης, ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, Βόλφγκανγκ Ντολντ, στην ομιλία του.

Εκτός προγράμματος ο υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας, Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, πήρε το λόγο για να επαινέσει τη Γιώτα Μίτσιου-Πολυχρονίδου, Ελληνίδα που έζησε στη Γερμανία, για το βιβλίο μαγειρικής που έγραψε. «Η ελληνογερμανική φιλία μπορεί να υπάρξει και είναι και νόστιμη», σχολίασε η συγγραφέας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η στιγμή της επίθεσης στον Γερμανό πρόξενο – Μπαλασόπουλος: Βάλτε τον Φούχτελ σε αεροπλάνο – Ξύλο και σε μέλη της Γερμανικής αντιπροσωπείας!

Η Μέρκελ για την επίθεση στον γερμανό πρόξενο – Το Μαξίμου προσπαθεί να ρίξει τους τόνους

Φούχτελ κωλοτούμπας: “Εχω συναντήσει πολλούς εργατικούς υπαλλήλους στην Ελλάδα”

Η Μέρκελ έγινε νονά! Δείτε ποιον βάφτισε

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε