Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Για “επίθεση λάσπης” κάνει λόγο η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για τα… ταξιδάκια των συνδικαλιστών της!

Για “επίθεση λάσπης” κάνει λόγο η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για τα… ταξιδάκια των συνδικαλιστών της!

Σε ανακοίνωση της μάλιστα δεν κάνει καμία αναφορά στις αναθέσεις μελετών “μαϊμού” σε συγγενείς συνδικαλιστών.

«Άνθρακες» χαρακτηρίζει η ΓΕΝΟΠ τον «θησαυρό» του πορίσματος ελέγχου του ΣΔΟΕ στην Ομοσπονδία. Μετά από καθυστέρηση ωρών και σε…ειρωνικό τρόπο η ΓΕΝΟΠ έβγαλε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «επίθεση λάσπης» την οποία αποδίδει στις θέσεις της κατά του μνημονίου και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενέργειας.

Για το πόρισμα του ΣΔΟΕ η Ομοσπονδία αναφέρει ότι βρέθηκε ένα εικονικό τιμολόγιο, στο οποίο δεν έχει ανάμειξη η ΓΕΝΟΠ γιατί είχε ακυρώσει την εντολή προς την εταιρία που το εξέδωσε. Βρέθηκαν επίσης δώδεκα τιμολόγια με υπερτιμολογήσεις οι οποίες κατά τη ΓΕΝΟΠ είναι αυθαίρετες γιατί βασίζονται στις αποδείξεις που είχε το ταξιδιωτικό γραφείο. Με βάση τις αποδείξεις το κόστος της φιλοξενίας κυμαίνεται στα 50 ευρώ την ημέρα, ποσό που κατά τη ΓΕΝΟΠ δεν καλύπτει τα έξοδα. Για παράδειγμα, η φιλοξενία 36 συνδικαλιστών από την Τυνησία για δέκα ημέρες με τα επίσημα παραστατικά κόστισε 19.206 ευρώ (53 ευρώ ημερησίως ανά άτομο) αλλά το τιμολόγιο που πλήρωσε η ΔΕΗ ήταν 85.370 ευρώ.

Η ΓΕΝΟΠ αναφέρει, τέλος, ότι πριν από κάθε ταξίδι γίνεται έρευνα αγοράς και οι πληρωμές γίνονται με δίγραμμες επιταγές. Η ΓΕΝΟΠ όμως δεν σχολιάζει τίποτα άλλο από τα όσα έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας. Και φυσικά καμία αναφορά για τις αναθέσεις “μαϊμού” μελετών σε συγγενείς συνδικαλιστές. Και όλα αυτά με τα χρήματα του ελληνικού λαού που κατά τα άλλα ήθελαν να τον προστατεύσουν από τις διακοπές ρεύματος που θα έπρεπε να κάνουν όταν δεν θα πληρώναμε το χαράτσι που επέβαλε η κυβέρνηση. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Την ίδια ώρα διοικητική διερεύνηση των χρηματοδοτήσεων προς τη ΓΕΝΟΠ και απόδοση ευθυνών, ζητά ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου από τη διοίκηση της ΔΕΗ. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος επανέλαβε σήμερα την πρόταση να ανοίξουν οι λογαριασμοί όλων των συνδικαλιστών.

Σε ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ για το θέμα επισημαίνεται ότι:

«Στον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής περιήλθε από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης πόρισμα του ΣΔΟΕ για τον έλεγχο που είχε ζητήσει ο κ. Ρακιντζής σε επιχειρήσεις που είχαν εκδώσει τιμολόγια μεγάλου ύψους προς τη ΓΕΝΟΠ και τον ΟΚΔΕ/ΔΕΗ. Παράλληλα, με την κοινοποίησή τους στον αρμόδιο εισαγγελέα από το ΣΔΟΕ, ο υπουργός ΠΕΚΑ θέτει τα στοιχεία αυτά υπ’ όψιν της Διοίκησης της ΔΕΗ για την εκ μέρους της διοικητική διερεύνηση του ζητήματος και απόδοση ευθυνών, υπενθυμίζοντας τη σχετική πρωτοβουλία της πρώην υπουργού ΠΕΚΑ για διενέργεια ελέγχου νομιμότητας των καταβολών της ΔΕΗ Α.Ε. από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τα αποτελέσματα του ελέγχου του τον Απρίλιο 2011.

Είναι σαφές ότι και τα νέα αυτά στοιχεία πρέπει να διερευνηθούν διεξοδικά, για να μην καταλείπονται σκιές σε καταγγελίες για διαφθορά και να αποδοθούν ευθύνες ταχύτατα, όπου υπάρχουν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι «είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιες επιθέσεις», τις οποίες απέδωσε σε «κρατικοδίαιτους ψευτοεπενδυτές». Ο κ. Φωτόπουλος επανέλαβε την πρόταση να ανοίξουν άμεσα οι λογαριασμοί όλων των συνδικαλιστών της τελευταίας εικοσαετίας και αναφέρει ότι «Αν σε μένα βρεθεί έστω και ένα ευρώ κατάθεση ή αγορά εγώ δεν θα παραιτηθώ, θα αυτοκτονήσω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
 

«Πάρτε πίσω τα λεφτά που “έφαγαν” οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ»…

Εμείς θα πληρώσουμε το μεγάλο φαγοπότι της ΓΕΝΟΠ! – 2 εκατ. ευρώ στους συνδικαλιστές για… διακοπές!

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΚΚΕ χρωστούν πάνω από ένα εκ.ευρώ στη ΔΕΗ

Ζημιές 150 εκατ. ευρώ για την ΔΕΗ το 2011! Έρχονται αυξήσεις;

Διευκρινίσεις της ΔΕΗ για τις επιπλέον χρεώσεις στους λογαριασμούς

Η ΔΕΗ εισπράττει παράνομα χαράτσι που έχει καταργηθεί

Να πως χρεοκόπησαν τα μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία! – Κι άλλα στοιχεία για το μεγάλο φαγοπότι στο ΙΚΑ!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε