Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Για κακούργημα το Δ.Σ. ασφαλιστικής εταιρείας – Χιλιάδες ασφαλισμένοι μένουν ξεκρέμαστοι

Χωρίς λεφτά βρέθηκαν τα ταμεία της ασφαλιστικής, με αποτέλεσμα χιλιάδες ασφαλισμένοι πλέον να μένουν ξεκρέμαστοι.

Ποινική δίωξη για απάτη και πλαστογραφία σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ασφαλιστικής εταιρίας VDV Leben International (γερμανικών συμφερόντων), ασκήθηκε έπειτα από δικαστική έρευνα, αφού, σύμφωνα με τη δικογραφία, λειτουργούσε χωρίς τις προδιαγραφές του νόμου.

Ο δικαστικός έλεγχος της εταιρίας ξεκίνησε μετά από μήνυση της ΕΠΙΕΑ (επιτροπή ελέγχου ιδιωτικής ασφάλισης) και μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης διεφάνη ότι η εταιρεία για την οικονομική χρήση 2009 παρουσίαζε στο ισολογισμό της ανύπαρκτα περιουσιακά στοιχεία -μετοχών και ομολόγων- ύψους 42.032.182,64 ευρώ.

Μετά την έρευνα, η εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας. Στο στόχαστρο της έρευνας μπήκε και ο ορκωτός λογιστής, ο οποίος ήταν αρμόδιος για τον έλεγχο των οικονομικών της εταιρίας, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απλή συνέργεια σε απάτη και ψευδή βεβαίωση.

Η ΕΠΕΙΑ προ ολίγων εβδομάδων ανέστειλε τις ασφαλιστικές εργασίες της εταιρίας, που αφορούν το σύνολο της δραστηριότητά της στην ημεδαπή και στην αλλοδαπή, απαγορεύοντας την έκδοση νέων ασφαλιστήριων συμβολαίων, καθώς και την έκδοση πρόσθετων πράξεων επί των ήδη υφιστάμενων συμβολαίων, ενώ δέσμευσε και τα περιουσιακά της στοιχεία.

Διαβάστε επίσης:

Στο μικροσκόπιο οι ασφαλιστικές – Φοβάται νέα φαινόμενα “ΑΣΠΙΣ” ο Συνήγορος του Καταναλωτή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε