Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Γιάννενα: Κατολίσθηση ”καταπίνει” ένα ολόκληρο χωριό!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κατολισθήσεις, καθιζήσεις και πλημμύρες συνθέτουν το σκηνικό στο χωριό Μουζακαίοι που θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο – Εκκενώθηκαν σπίτια και καταστράφηκε το πνευματικό κέντρο (δείτε το βίντεο)…

Ένα μεγάλο κομμάτι γης στο χωριό υποχώρησε και προκάλεσε βαθιά ρήγματα. Το πνευματικό κέντρο που βρισκόταν στο σημείο ισοπεδώθηκε, ενώ σημαντικές ζημιές υπέστησαν και 3 αποθήκες. Οι κάτοικοι 15 σπιτιών αναγκάστηκαν να τα εγκαταλέιψουν, ενώ δύο κολώνες της ΔΕΗ έπεσαν με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Τις τελευταίες 5 μέρες έβρεχε ασταμάτητα στην περιοχή, με αποτέλεσμα το έδαφος να υποχωρεί και ένα παλαιότερο ρήγμα να ανοίγει όλο και πιο πολύ. Η πυροσβεστική δέχτηκε πάνω από 90 κλήσεις για αντλήσεις νερών σε υπόγεια και ισόγεια διαμερίσματα.

Καθίζηση υπέστη το πρωί του Σαββάτου και η επαρχιακή οδός Μουζακαίων Κυπαρισσίας Ιωαννίνων λόγω της σφοδρής καταιγίδας που έπληξε την περιοχή, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι συγκοινωνίες…

Ο δήμαρχος Παμβώτιδας, Βαγγέλης Πήχας μίλησε στο TLIFE για την έκταση της ζημιάς: “Ευτυχώς δεν είχαμε ανθρώπινα θύματα ούτε τραυματισμούς ούτε τίποτα. Είχαμε μόνο ένα δημοτικό κτίριο που το έχει “καταπιεί η γη”. Έχει φύγει μία έκταση περίπου στα 400-500 στρέμματα που έχει γίνει αυτή η καθίζηση. Είχαμε ζημιές στο οδικό δίκτυο, στη ΔΕΗ.”

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε