Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Γιαννιτσά: Παραμένει στην πόλη το τάγμα Πυροβολικού

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ικανοποιημένος ο δήμαρχος Γιαννιτσών, Νίκος Παπανικολάου, από τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, για το θέμα της μετεγκατάστασης της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού από τα Γιαννιτσά στην Άσσηρο Θεσσαλονίκης.

Ο δήμος και φορείς της πόλης διαμαρτύρονταν έντονα όλο το προηγούμενο διάστημα, για τη μετεγκατάσταση του στρατοπέδου, εκτιμώντας ότι επιφέρει τεράστιο οικονομικό πλήγμα στην πόλη.

Από τη συνάντηση προέκυψε ότι θα παραμείνει στα Γιαννιτσά το Τάγμα Πυροβολικού που εδρεύει στο στρατόπεδο Καπετάν Άγρα και στους επόμενους μήνες θα γίνει η μεταφορά μονάδων στρατού στο στρατόπεδο “Φιλιππάκου”, από το οποίο θα αποχωρήσει η 34η Μ/Κ Ταξιαρχία Πεζικού.

Παράλληλα, θα δρομολογηθούν για δύο χρόνια λεωφορεία, τα οποία θα μεταφέρουν δωρεάν καθημερινά στο στρατόπεδο της Ασσήρου, τους μονίμους υπαξιωματικούς, που θα επιλέξουν να παραμείνουν στα Γιαννιτσά.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκτός του υπουργού, η υφυπουργός Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρα Τζάκρη, οι βουλευτές του νομού Πέλλας, Ηλίας Θεοδωρίδης και Γιώργος Καρασμάνης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, Παναγιώτης Σαραφούδης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε