Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Γιατί μας “πνίγει” ακόμα ο καπνός από την φωτιά στον Ασπρόπυργο

Γιατί μας “πνίγει” ακόμα ο καπνός από την φωτιά στον Ασπρόπυργο

Ο καπνός και οι αναθυμιάσεις από την φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου που ξέσπασε το περασμένο Σάββατο ταλαιπωρεί ακόμα κυρίως τα νότια προάστια της Αττικής.

Ο χρόνος που απαιτείται για να σβήσει η φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης είναι πολύ μεγάλος παρά τις τεράστιες προσπάθειες της πυροσβεστικής.

Κι αυτό γιατί τα εύφλεκτα και ανακυκλώσιμα υλικά ακόμη και μετα την κατάσβεση της φωτιάς εκλύουν αναθυμιάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο την πυροσβεστική, έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν, ωστόσο ήταν αδύνατον και λόγω των καιρικών συνθηκών να αποτραπεί η επέκταση του τεράστιου νέφους που έχει “πνίξει” την Αθήνα.

Εν τω μεταξύ, ο άνεμος στρέφει σήμερα τον καπνό ολοένα και περισσότερο στο λεκανοπέδιο Αττικής καθώς εχει αλλάξει κατεύθυνση.

Μιλώντας στο Newsit, ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής στην περιφέρεια της Αττικης, Αθανάσιος Σερεντέλος, ανέφερε ότι: «Η διαδικασία της επιχωμάτωσης των υλικών δεν είναι μέθοδος της πυροσβεστικής για να την ακολουθήσουμε. Δεν είναι δικη μας δουλειά. Ακόμη και αυτό να συμβεί θα πάρει κάποιες μέρες για να φύγει το νέφος που εχει καλύψει την Αθήνα. Είναι μια διαδικασία που δεν μπορεί να εφαρμοστεί εντός αστικών περιοχών και είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα».

Και πρόσθεσε: «Σήμερα είναι εντονότερο το πρόβλημα γιατι έχει αλλάξει ο άνεμος και φέρνει τους καπνούς στην Αθήνα.σε δυο τρείς μέρες η κατάσταση θα είναι καλύτερη. Για να εξαφανιστεί τελείως το πρόβλημα θα περάσουν αρκετές μέρες».



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε