Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

“Γιατί σήκωσα πανό διαμαρτυρίας μέσα στη Βουλή”

“Γιατί σήκωσα πανό διαμαρτυρίας μέσα στη Βουλή”

“Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας” έγραφε το πανό που σήκωσε μέσα στη Βουλή η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων – Μαθητών Αττικής. Τι λέει η ίδια στο Νewsit.

Τις έντονες αντιδράσεις των μελών της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου προκάλεσε η κίνηση της κυρίας Διονυσίας Αθανασοπούλου η οποία είχε κληθεί επίσημα ως εκπρόσωπος για να καταθέσει τις απόψεις της για το θέμα του σχολικού και του διαδικτυακού εκφοβισμού.

“Τα παιδιά δεν πρέπει να γίνουν μια κοινωνία φοβισμένων και χαφιέδων” φώναζε η κυρία Αθανασοπούλου με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της επιτροπής Τάκης Αντωνακόπουλος αλλά και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αθανασία Μερεντίτη, ζήτησαν να διαγραφούν από τα πρακτικά οι αναφορές της κυρίας Αθανασοπούλου.

“ΓΙΑΤΙ ΣΗΚΩΣΑ ΠΑΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ”
Όπως δήλωσε στο Νewsit η κυρία Αθανασοπούλου “είναι μια διαμαρτυρία των γονιών που λέμε “κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας”, θέλουμε να δηλώσουμε την οργή μας και την αντιθεσή μας σε αυτά που κάνει το Υπουργείο Παιδείας και εννούμε γενικότερα την τρομοκράτηση των παιδιών με διάφορους τρόπους. Με διευθυντές, με δήθεν αγανακτισμένους γονείς και με την τρομοκράτηση γενικότερα της ζωής των παιδιών μας όλο αυτο το διάστημα με τη φτώχεια και την ανεργία. Επειδή το θέμα της επιτροπής ήταν η ενδοσχολική βία, εμείς θεωρούμε πως η βία του υπουργείου Παιδείας είναι μέσα στα σχολεία. Δέχθηκα πολλά μηνύματα συμπαράστασης. Ηρθε ένας σωρός κόσμος όταν έμαθαν ότι δε με άφηναν να φύγω άμεσα. Θα συνεχίσουμε τους αγώνες ακόμη πιο δυναμικά τις επόμενες μέρες. Όταν είσαι μαζί με τα παιδιά και αγωνίζεσαι νοιώθεις ενα με τα παιδιά”.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt η κα Αθανασοπούλου

H κυρία Αθανασοπούλου με το επίμαχο πανό μέσα στο Κοινοβούλιο

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονεών – Μαθητών Αττικής αμέσως μόλις βγήκε από την επιτροπή κατευθύνθηκε έξω απο την αίθουσα κοινοβουλευτικών συντακτών, όπου και σήκωσε πάλι το πανό και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο γραφείο του φρουράρχου της Βουλής για εξηγήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σήκωσε πανό μέσα στη Βουλή: «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε