Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Γιορτές μακριά από την Αθήνα

Στο χιονοδρομικό κέντρο Καμακτσαλάν ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ρεπορτάζ NewsIT: Που μπορείτε (ή δεν μπορείτε) να βρείτε δωμάτιο. Οι τιμές στα χιονοδρομικά.

Μειωμένη κατα 5% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά είναι η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Βόρειας Ελλάδας, σύμφωνα με τη Βασιλική Σκάγια, μέλος του συνδέσμου ταξιδιωτικών και τουριστικών γραφείων. 
Μιλώντας στο NewsIt.gr είπε πως οι περισσότεροι επισκέπτες στη Μακεδονία προέρχονται απο τη Νότια Ελλάδα και τα νησιά. Μέχρι στιγμής, έξι μέρες πριν απο τα Χριστούγεννα η πληρότητα σε Θεσσαλονίκη, Φλωρινα, Κοζάνη  και  Δράμα αγγίζει ττο 80%.

Στην Πέλλα, η πληρότητα φτάνει το 100%  στις περιοχές Λουτράκι και Αγιος Αθανάσιος. Οπως είπε στο NewsIt. gr o Νομάρχης Μιχάλης Καραμάνης, στην ‘Εδεσσα η πληρότητα εγγίζει το 90% και στα Γιαννιτσά το 80%. Στις περιοχές αυτές η τιμή για ένα δίκλινο δωμάτιο αρχίζει απο 40 ευρώ ένω δύο ατομα θα πληρώσουν συνολικά 50 ευρώ για φαγητό.

Στη Ροδόπη η πληρότητα αγγίζει το 70%, σύμφωνα με τον Νομάρχη Αρη Γιανννακίδη. Η τιμή για δίκλινο δωμάτιο ξεκινάει απο 55 ευρώ και το φαγητό στοιχίζει περίπου 30 ευρω το άτομο.

Στα ταξιδιωτικά γραφεία μπορείτε να βρείτε εκλυστικά πακέτα για τις περιοχές της Μακεδονίας:
* 4ήμερο Φλώρινα-Δράμα-Αλεξανδρούπολη-Καστοριά με 190 ευρώ το άτομο. Μέσα στην τιμή περιλαμβάνεται διαμονή, μεταφορά και φαγητό.
* 4ήμερο Μετέωρα-Λίμνη Πλαστήρα για 4μελή οικογένεια. Θα πληρώσει 500 ευρώ με φαγητό, μεταφορά και διαμονή.

Στα Ζαγοροχώρια η πληρότητα στα ξενοδοχεία για τα τετραήμερα Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων φτάνει το 90%, στα Τζουμέρκα το 95% και στα Γιάννενα το 90%. To 5-10 % που μένει ελεύθερο θα καλυφθεί απο τους ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής όπως είπε στο NewsIt.gr   ο Λύσανδρος Τσιλίδης μέλος του συνδέσμου ταξιδιωτικών και τουριστικών γραφείων. Η τιμή για ένα δίκλινο δωμάτιο κυμαίνεται απο 80 μέχρι 250 ευρώ.

Τα ταξιδιωτικά πρακτορεία προσφέρουν 4ήμερο σε μία απο τις παραπάνω περιοχές της Ηπείρου με 220 ευρω το άτομο και περιλαβάνει μεταφορά, διαμονή και φαγητό. Αλλο ένα πακέτο προσφοράς που μπορείτε να βρείτε είναι για 4ήμερο με δικό σας μεταφορικό μέσο με 150 ευρώ το άτομο. Περιλαμβάνονται διαμονή και φαγητό.

Στα Χιονοδρομικά

Στον Παρνασσό,  η ενοικίαση σκι κοστίζει 15 ευρώ για όλη την ημέρα και 20 ευρω το snowboard. Οι τιμές για κάρτα εισόδου με δικαίωμα πρόσβασης σε όλες τις πίστες: 
ενήλικές    30 ευρω
φοιτητές   25 ευρω
μαθητες    23 ευρω
4μελής οικογένεια   99 ευρω

Ωρες λειτουργίας: 08:00- 17:00 τα σαββατοκύριακα και 09:00- 17:00 τις καθημερινές.

Αρκετά αυξημένη είναι η κίνηση στο χιονοδορμικό κέντρο του Καϊμακτσαλαν , όπως είπε στο NewsIt.gr η υπεύθυνη Μαρία Μπατζή. Η ενοικίαση σκι στοιχίζει 10 ευρω τις καθημερινές, 15 ευρω τα σαββατοκύριακα και το snowboard 20 ευρω.
Οι τιμές για την είσοδο είναι:
ενήλικες 15 ευρω
φοιτητές 13 ευρω
μαθητές 12 ευρω
4μελής οικογένεια 51 ευρω

Το φαγητό στο σαλέ υπολογίζεται σε 15 ευρω το άτομο.

Στα Τριά – Πέντε Πηγάδια εχει προγραμματιστεί ρεβεγιόν Χριστουγέννων με ζωντανη μουσική και νυχτερινό σκι στις φωτισμένες πίστες, όπως είπε στο NewsIt.gr ο κος Ταμπούρης υπεύθυνος του χιονοδρομικού.Οι ενικοίαση σκί κοστίζειι 15 ευρω και snowboard 17 ευρω.
Οι τιμές εισόδου τις καθημερινές 
ενήλικες 12 ευρω
φοιτητές- μαθητές 10 ευρω
παιδιά 6 ευρω

Οι τιμές εισόδου τα σαββατοκύριακα:
ενήλικες 16 ευρω
φοιτητές- μαθητές 12 ευρω 
παιδιά 9 ευρω
25% έκπτωση γίνεται στις 4μελείς οικογένειες

Η τιμή του φαγητού στο σαλέ υπολογίζεται σε 15-20 ευρω το άτομο. Ο εσπρέσσο στοιχίζει 2 ευρω, ο καπουτσίνο 3  και 2,5 ο καφές φίλτρου.

Ωρες λειτουργιάς :09:00- 16:00 καθημερινά

 

Στο Μέτσοβο η ενοικίαση σκί κοστίζει 10 ευρώ την ημέρα, το snowboard 20, το έλκυθρο 5 ευρω και το Snowmobile 20 ευρώ τα 15 λεπτά.
Οι τιμές εισόδου:

Κάτω των 18 ετών 7 ευρώ
Άνω των 18 ετών 10 ευρώ
4μελής οικογένεια 25 ευρώ

Φαγητό 10 ευρώ το άτομο

Ωρες λειτουργίας : 09:00-16:30 καθημερινά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι τιμές στην αγορά της Βαρβακείου
Τα καλύτερα sites γιά Χριστουγεννιάτικες αγορές
Το NewsIt στην αγορά του Πειραιά
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε