Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Γιος πασίγνωστου επιχειρηματία σε κύκλωμα ναρκωτικών – Η μεγάλη ζωή και τα νυχτερινά “περπατήματα”

Γιος πασίγνωστου επιχειρηματία σε κύκλωμα ναρκωτικών – Η μεγάλη ζωή και τα νυχτερινά “περπατήματα”

Γόνος γνωστού επιχειρηματία – οινοποιού με “ιστορικό” όνομα στον επιχειρηματικό τομέα της χώρας, συνελήφθη από την Δίωξη Ναρκωτικών κατηγορούμενος για την συμμετοχή του σε σπείρα διακινήσης χασίς και κοκαΐνης και μάλιστα σε ρόλο “κλειδί”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Δίωξης εξαπέλυσαν μεγάλη επιχείρηση σε Αθήνα και επαρχία για την εξάρθρωση της πολυμελούς σπείρας παραγωγής υδροπονικής κάνναβης και εισαγωγής ποσοτήτων κοκαΐνης στην Ελλάδα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και μάλιστα στους φερόμενους Αρχηγούς του κυκλώματος, είναι και ο γιος του γνωστού επιχειρηματία – οινοποιού, οποίος ζούσε σε δυο πολυτελή σπίτια στα νότια προάστια. Ο γόνος από το δεύτερο γάμο του γνωστού επιχειρηματία, διατηρούσε κατάστημα στα νότια προάστια.

Παράλληλα η σπείρα δημιούργησε τις δικές της “χαι τεκ” καλλιέργειες κάνναβης, ποιότητας “skunk”, σε Μεσσηνία και Τροιζηνία, με αποτέλεσμα να εξάγει σε χώρες της Ευρώπης αρίστης ποιότητος “Skunk”, έναντι 7 και 8 χιλιάδων ευρώ το κιλό στην χονδρική πάντα αγορά.

Εκτός αυτού η συγκεκριμένη σπείρα δραστηριοποιούνταν και στην εισαγωγή, μέσω του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας, ποσοτήτων κοκαΐνης και μάλιστα καθαρής, τις οποίες στην συνέχεια διακινούσε στα μεγάλα κλαμπ και τα νυχτερινά καταστήματα στα νότια προάστια και την παραλιακή Λεωφόρο.

Όσον αφορά στο γιο του γνωστού επιχειρηματία, ο ίδιος κυκλοφορούσε με πολυτελή αυτοκίνητα και συγκεκριμένα με μια “Μερσέντες” και μία “Πόρσε”, κάνοντας την μεγάλη ζωή με τα κέρδη από την διακίνηση ναρκωτικών, ενώ ζούσε μέσα στην χλιδή σε δυο σπίτια πολυτελείας στα νότια προάστια και συγκεκριμένα στην Γλυφάδα.

Μάλιστα και σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν γνωστός στα νυχτερινά κέντρα της παραλιακής, καθώς εμφανίζονταν είτε ως εφοπλιστής είτε ως επιχειρηματίας μαζί με το δεύτερο “φερόμενο” αρχηγό της συμμορίας, σπαταλώντας εκατοντάδες ευρώ την βραδιά, πάντα πρώτο τραπέζι πίστα και με συνοδεία τραγουδιστριών δεύτερων και τρίτων ονομάτων στην μαρκίζα του κέντρου.

Οι έρευνες..

Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και δυο μήνες η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής είχε πληροφορίες για το πολυδαίδαλο κύκλωμα, και πραγματοποιούσε διακριτικές έρευνες για την εξάρθρωση του.

Τελικά και έπειτα από παρακολουθήσεις, τόσο φυσικές όσο και ηλεκτρονικές, οι αστυνομικοί της Δίωξης κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν και τα 12 μέλη του κυκλώματος, σε Αθήνα, Τροιζηνία και Μεσσηνία.

Μάλιστα στην Πελοπόννησο οι αστυνομικοί της Δίωξης ανακάλυψαν δυο θερμοκήπια με πάνω από 1.000 δέντρα χασίς έτοιμα για επεξεργασία και διακίνηση είτε στην Ελλάδα είτε στο Εξωτερικό. Εκτιμάται από τους Αστυνομικούς πως μόνο από τα δυο θερμοκήπια οι δράστες θα εξοικονομούσαν πάνω από πέντε εκατομμύρια ευρώ πουλώντας ολόκληρο το εμπόρευμα στην χονδρική αγορά.

Επίσης από τις έρευνες διαπιστώθηκε και ο τρόπος με τον οποίο οι συλληφθέντες εισήγαγαν και εξήγαγαν από την χώρα τα ναρκωτικά και κυρίως το “Skunk”.

Πιο συγκεκριμένα, έβρισκαν οδηγούς φορτηγών που έκαναν διεθνή ταξίδια με νόμιμο φορτιο και με μια καλή αμοιβή τους έπειθαν είτε να φέρουν, είτε να “βγάλουν” από την χώρα τα ναρκωτικά που είχαν κάνει παραγγελία.

Μόλις το μεσημέρι τις Κυριακής, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, εντόπισαν και ακινητοποίησαν στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, φορτηγό ψυγείο που έρχονταν από την Ιταλία φορτωμένο κρέατα, και έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησαν βρήκαν κρυμμένα σε ειδικές κρύπτες, δυο κιλά καθαρής κοκαΐνης και 11 κιλά χασίς ποιότητας “Skunk”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε