Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

“Γροθιά” στο Ελληνικό φάρμακο το νομοσχέδιο Κατσέλη

“Γροθιά” στο Ελληνικό φάρμακο το νομοσχέδιο Κατσέλη

– Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι: “Κινδυνεύουν 15.000 θέσεις εργασίας αν προχωρήσει το νομοσχέδιο”
– Αρνητικές οι επιπτώσεις της ανατιμολόγησης 

    Χιλιάδες εργαζομένοι στις Ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες θα οδηγηθούν στο δρόμο αν το νομοσχέδιο που προτείνει η υπουργός Λ. Κατσέλη ψηφιστεί. Η ανατιμολόγηση των φαρμάκων θα βγάλει εκτός ανταγωνισμού τα φάρμακα που παράγονται στην χώρα και θα λειτουργήσει προς όφελος των πολυεθνικών εταιριών αλλά και των εισαγωγών φαρμάκου αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης.

       Μετά τις αντιδράσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για την ανατιμολόγηση των φαρμάκων ακολουθούν και οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι που υποστηρίζουν στο newsit πως “οι μειώσεις στο ήδη φθηνό Ελληνικό φάρμακο θα οδηγήσουν στο κλείσιμο των εργοστασίων αλλά και την υποκατάσταση των φθηνών φαρμάκων με άλλα ακριβότερα”. 

Είναι γνωστή η πρακτική εταιριών φαρμάκων να αλλάζουν συσκευασία και όνομα στο ίδιο φάρμακο και στη συνέχεια να το πωλούν ακριβότερα αφού δεν υπάρχει ανάλογο σε άλλες χώρες της Ευρώπης και έτσι δεν υπάρχει σύγκριση τιμής.

Οι Ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες σήμερα απασχολούν 15.000 εργαζόμενους. Όπως υποστηρίζουν αυτές οι θέσεις εργασίας θα χαθούν μιας και η πτώση της τιμής θα είναι τέτοια που θα οδηγήσει τις εταιρίες σε λουκέτο. Σύμφωνα  με τους φαρμακοβιομήχανους “Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που θέλει να ρυθμίζει την τιμή του φαρμάκου με βάση τις τιμές των υπολοίπων χωρών”. Ο θεώδορος Τρύφωνος αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων φαρμακοβιομηχάνων επεσήμανε στο newsit πως “αυτό που ζητούν οι Έλληνες φαρμακοβιομήχανοι είναι η σταδιακή μείωση του φαρμάκου αρχικά κατά 10-15%”. Το Ελληνικό φάρμακο έχει μόλις 13% μερίδιο αγοράς στην εγχώρια αγορά φαρμάκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Φάρμακα Made In India
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε