Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Γρυσπολάκης: “Καταφύγιο περιθωριακών ατόμων” κτίριο του Πολυτεχνείου Κρήτης

Σε καταφύγιο περιθωριακών ατόμων αλλά και χρηστών ουσιών έχει μετατραπεί το Μέγαρο Παπαδοπετρου,στο κέντρο της πόλης των Χανίων, όπως ανέφερε σήμερα ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ιωακειμ Γρυσπολακης.

Το Μέγαρο, ένα παλιό νεοκλασικό αρχοντικό, είναι κληροδότημα του Πολυτεχνείου Κρήτης και πρόκειται να στεγάσει την Αρχιτεκτονική σχολή.Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια τελούσε υπό κατάληψη, εγκαταλείφθηκε και ερήμωσε, ενώ ο εργολάβος που ανέλαβε την αποκατάσταση του εγκατέλειψε το έργο, όπως δήλωσε ο πρύτανης.

“Η εργολαβία είχε ανατεθεί το Δεκέμβριο του 2009 σε κάποιο εργολάβο, ο οποίος μας κατήγγειλε κατά επανάληψη πως απειλήθηκε και η ζωή του και η περιουσία του από γνωστούς ανθρώπους, φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης και επομένως αυτός αποφάσισε να μην συνεχίσει”, ειπε.

Μετά από αυτό, στις 7 Σεπτεμβρίου, έγινε νέος διαγωνισμός στον οποίο το παρών έδωσαν 15 εργολάβοι, οι οποίοι, ωστόσο,δεν υπέβαλαν προσφορές υποστηρίζοντας πως το κτίριο είναι υπό κατάληψη.

Όπως είπε ο πρύτανης, ” προχθές μπήκαμε μέσα το καθαρίσαμε , βρήκαμε μέσα σύριγγες, βρήκαμε μια χούφτα από υπνοστεντον – μου είπαν ότι είναι ναρκωτικά χάπια – βρήκαμε μια βρωμιά πρωτοφανή, κλεμμένες όλες οι σωληνώσεις ψύξης και θέρμανσης, του κτηρίου, αξίας περίπου 30,000 ευρώ”. Ο κ. Γρυσπολάκης είπε πως έλειπε ακόμα και η σιδερένια πόρτα του εργοταξίου που υπήρχε στην είσοδο του κτηρίου.

Το γεγονός καταγγέλθηκε στις αστυνομικές αρχές ενώ στην επόμενη συνεδρίαση της συγκλήτου θα γίνει νέα πρόσκληση των εργολάβων με την ελπίδα αυτή την φορά ο διαγωνισμός να μην αποβεί άγονος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε