Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

gsis.gr – ΕΝΦΙΑ 2016: Έτσι θα δείτε και θα εκτυπώσετε τα εκκαθαρτιστικά

gsis.gr – ΕΝΦΙΑ 2016: Έτσι θα δείτε και θα εκτυπώσετε τα εκκαθαρτιστικά

Σήμερα, Δευτέρα (29/8) αναρτήθηκαν στο taxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ 2016, τον οποίο οι φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλουν σε πέντε δόσεις. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε για την εκτύπωση του ΕΝΦΙΑ στο gsis του taxisnet.

Όλοι οι φορολογούμενοι που θέλουν να δουν και να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά θα πρέπει να επισκεφτούν την διεύθυνση www.gsis.gr και να συμπληρώσουν τους κωδικούς τους. Τα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ 2016, που έχουν ήδη εκδοθεί, μπορείτε να τα δειτε πατώντας στην επιλογή «δήλωση Ε9». Στην περίπτωση που ιδιοκτήτης ακινήτου επιθυμεί να εκτυπώσει την ταυτότητα οφειλής, αλλά και να δει το ποσό της δόσης, θα πρέπει να επιλέξει την εφαρμογή περιουσιολογίου του Taxisnet.

Μετά, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να επιλέξουν το έτος 2016, και εν συνεχεία να πατήσουν την επιλογή «εκτύπωση εκκαθαριστικού». Στο εκκαθαριστικό σημείωμα αναγράφεται το ποσό της κάθε μία δόσης, αλλά και η ταυτότητα οφειλής η οποία ακολουθεί την οφειλή μέχρι την πλήρη εξόφλησή της.

Μπορείτε να πληρώνετε μέρος (σε 5 δόσεις) ή το σύνολο της οφειλής (χωρίς έκπτωση), κάνοντας χρήση των τρόπων πληρωμής που διαθέτουν οι συνεργαζόμενες με το Υπουργείο Οικονομικών τράπεζες (όπως πχ  εξόφληση στο γκισέ, web banking, mobile banking κλπ) και τα ΕΛ.ΤΑ. Τα 9 πρώτα ψηφία της Τ.Ο. αντιστοιχούν στον Α.Φ.Μ. σας. Για την αποφυγή λαθών, να ελέγχετε την απόδειξη πληρωμής που λαμβάνετε από την Τράπεζα ή τα ΕΛ.ΤΑ., ως προς την αναγραφή της σωστής Τ.Ο.  Για πληρωμή σε ταμείο τράπεζας ή στα ΕΛΤΑ θα πρέπει να εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο από την επιλογή «Στοιχεία δόσεων ΕΝ.Φ.Ι.Α.» στη σελίδα/εφαρμογή του Περιουσιολογίου (Ε9).

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε